< návrat zpět

MS Excel


Téma: Zpracování dat .scv rss

Zaslal/a 6.11.2011 23:12

Zdravím všechny :)

Rád bych Vás všechny poprosil o pomoc s daty, která mám vyexportovaná do souboru .scv, přičemž se jedná o hodnoty načtené z řídící jednotky motoru - jde mi hlavně o hodnoty navazující na spotřebu paliva... Tyto údaje bych potřeboval zobrazit v nějakém pěkném grafu, abych se na výstupní hodnoty mohl pořádně podívat, protože jako čísla a hodnoty mi to nic neříká ;) Data jsou rozdělená do řádků, oddělené čárkami, takže vůbec nevím co s tím, protože se jedná o několik tisíc řádků, ruční editace je nemožná :)

Jestli byste někdo prosím věděl jak data vytřídit a následně z nich pomocí nějaké "funkce" vytvořit graf (třeba i hodně dlouhý), byl bych vám moc vděčný :)

Díky a mějte se moc fajn 1

Zaslat odpověď >

#006384
avatar
odkaz na ukázku dat: http://www.ulozto.cz/10908462/trip-6-zip

1citovat
#006389
avatar
Otvor ten csv súbor v exceli. Buď priamo pri otváraní Ti excel ponúkne konvertor, pomocou ktorého tie dáta načítaš do stĺpcov (ako oddeľovač zvoľ čiarku), alebo si súbor zobraz v notepade, skopíruj do clipboardu a pastni do excelu a dáta pomocou príkazu text do stĺpcov si rozdeľ sám. Problém je, že niektoré vety majú 6 (napr. Speed) a iné 7 (napr. Torgue, Battery) položiek. U viet, ktoré majú 7 položiek, mám podozrenie na to, že ich je v skutočnosti len 6, pričom jedna z nich má zrejme hodnoty za desatinnou čiarkou. Nakoľko ale neviem, čo tie hodnoty znamenajú, tak sám nedokážem posúdiť, ktorá z položiek je takto rozbitá na dve. Každopádne, po tom, čo to rozhodíš do stĺpcov, tak si môžeš jednotlivé typy záznamov vyfiltrovať a snáď tomu porozumieš. Nie som technik, tak mi tie čísla nič nehovoria. Prikladám rozsekané podľa horeuvedeného postupu.
Příloha: rar6389_dostlpcov.rar (7kB, staženo 13x)
citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse