< návrat zpět

MS Excel


Téma: Použitie funkcií - data z viacerých zošitov rss

Zaslal/a 19.1.2012 23:33

fire150Zdravím . Narazil som na problém pri zadaní funkcie.
Mám dva zošity. V zošite 1 sú dáta - do zošitu 2(tlačová zostava) potrebujem vložiť funkciu ktorá spočíta zadané hodnoty podľa určitých kritérií zo zošitu 1. Funkcia (SUMIF) funguje len na začiatku:
Sú otvorené obidva zošity nastavím funkciu ide ok. Po uložení zošitov a následnom otvorení zošitu 2 sa v bunkách zobrazí chyba #HODNOTA!. Nefunguje ani po otvorení zošita 1. Auto aktualizácie prepojení sú povolené - office2007. Znamená to že funkcie pracujú len s dátami jedného zošita ( v ktorom sú zadané)?
Inak zápis vyzerá takto:
=SUMIF('C:\PHM\2012\exporty\[januarphm.xlsm]22'!$B$4:$C$2999;"Rastislav Lanža";'C:\PHM\2012\exporty\[januarphm.xlsm]22'!$C$4:$C$2999)

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

icon #007010
avatar
správne má byť zrejme:
=SUMIF('C:\PHM\2012\exporty\[januarphm.xlsm]22'!$B$4:$B$2999;"Rastislav Lanža";'C:\PHM\2012\exporty\[januarphm.xlsm]22'!$C$4:$C$2999)
ten textový reťazec hľadáš asi v stĺpci b, nie v stĺpcoch b a c, však?citovat
#007011
fire150
Ano v stlpci b sú mená a v stlpci c číselné hodnoty - sorry preklep ale aj tak to nejde
Tak asi problém bude tu:
"Aplikace Microsoft Office Excel nemůže text převést na správný typ dat. Ujistěte se, že vzorec nebo funkce jsou pro požadovaný operand nebo argument správné, a že buňky, na které vzorec odkazuje, obsahují platné hodnoty. Jestliže například buňka A5 obsahuje číslo a buňka A6 obsahuje text „Není k dispozici“, vrátí vzorec =A5+A6 chybovou hodnotu #HODNOTA!." = help excel
Má niekto nápad ako to obísť? Iná funkcia, makro?citovat
icon #007012
avatar
Pri správnom nastavení tých linkov ten vzorec musí fungovať i v prípade, že odkazuje na iný zošit. Problém bude zrejme práve v linkoch. Píšeš, že aktualizáciu prepojení máš povolenú. Skús sa pozrieť, na ktorý súbor tie linky v skutočnosti ukazujú a skontrolovať status toho prepojenia - ja teraz nemám 2007 otvorené, ale je to niekde v menu Data (taká ikona ležatej osmičky, či sľučky, čo si pamätám). Cvične ešte skontroluj, či sa v zdrojovom súbore na liste, do ktorého odkazuje ten vzorec, skutočne nachádza vo vymedzenej oblasti reťazec, ktorý hľadáš cez sumif. No, a vymedzená oblasť v stĺpci c by mala obsahovať len číselné hodnoty, to by mohol byť ďalší adept na problém s chybovou hodnotou vo výsledku funkcie.citovat
#007014
fire150
Dík za snahu. Nakoniec som tú funkciu zadal do zdrojového zošita a v druhom je len odkaz na výsledok.
Takto to funguje. Tie cesty boli správne a na kontrole podľa rady sa ukázali. Len to stále hádže tú chybu.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse