< návrat zpět

MS Excel


Téma: vyhledávaní selhalo_poraďte rss

Zaslal/a 29.1.2012 15:36

Zdravím a prosím o radu,
Řeším následující problém: mám matici hodnot A1:E50, kdy ve sloupci A jsou data ve formě čísel a v ostatních sloupcích různé texty přiřazené právě číslu ze sloupečku A. Do sloupce F jsem seřadil sestupně hodnoty ze sloupce A (funkce LARGE). Potud vše OK. Problém nastává, když chci do sloupců G:I přiřadit data ze sloupců B:E (tj. k hodnotě A1 hodnoty B1;C1;D1 a E1) a ve sloupci A (F) jsou 2 nebo 3 hodnoty stejné. T tomto případě mi selhávají vyhledávací funkce, protože mi přiřadí vždy první nalezenou hodnotu. Poradí mi,prosím někdo co s tím? Děkuji

Zaslat odpověď >

#007105
avatar
To vyhledávání si s tím jednoduchým způsobem neporadí. Ale jestli už máte ty hodnoty ve oblasti A1 až E50. Nestačí prostě tuto oblast seřadit podle sloupce A? Podle popisu to je to o co Vám jde.

Tzn. označit sloupce A:E a na kartě data kliknout na seřadit od největšího k nejmenšímu. (Ikonka Z->A)

Nebo z nějakého důvodu toto nejde?citovat
#007106
avatar
Děkuji za odpověď, to co píšete není možné protože matice hodnot (A1:F50)je pro koncového uživatele skrytá a množství dat (řádků) je proměnné. Dále se pak do další tabulky na jiném listu (výstup pro uživatele)filtrují jen některá data v závislosti např. na aktuálním datumu a to porovnáním proměnné hodnoty (např. =DNES )s hodnotami ve slopci "A" resp. "F".
PS: včera jsem u toho seděl do půlnoci a možná že řešení mám, jen potřebuji čas na ověření , přsto děkuji. 5citovat
#007112
avatar
A jak nato jdete? Ono je to těžké přiřadit určitou hodnotu, bez jednoznačného identifikátoru. Jak je tam duplicitní hodnota, tak svyhledat nemůže fungovat.

Možnáí zavést ještě jeden sloupec s ID zápisu, podle kterého by se to řídilo?citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse