< návrat zpět

MS Excel


Téma: Vyhladanie a prepisanie hodnoty z listov rss

Zaslal/a 22.2.2012 20:09

V exceli nie som velmi skuseny, a preto mam otazku, ci a ako je vobec mozne dosiahnut nasledovne:
Cely subor obsahuje napr. 5 listov a posledny je databaza, ktora by sa mala automaticky upravovat.
Ak napisem napr. do listu 1 v stlpci C vyraz, ktory sa zhoduje s urcitym vyrazom z posledneho "databazoveho" listu, posledny list "databazovy" by sa mal aktualizovat. Cize vytiahnut si z listu 1 datum+nazov "list 1"..Ak napisem vyraz do listu 2, v databaze sa objavi datum+nazov "list2"..Ak sa vyraz z databazy nenachadza ani na jednom z listov, v databaze bude nazov "nikde".

Zaslat odpověď >

#007392
avatar
Ahoj Wasil, chtělo by to nějaký vzorek, takhle se těžko pomáhá. Název listu dostaneš do jakékoliv buňky v listu, když do ní vložíš následující vzorec: =ČÁST(POLÍČKO("filename";A1);NAJÍT("]";POLÍČKO("filename";A1))+1;31)
Jandacitovat
#007393
avatar
Zltou som znazornil co sa ma v databaze menit v pripade, ze do nejakeho listu napisem ID-nr(to by mala "databaza" cerpat podla konkretneho listu). Ak sa ID-nr nebude vyskytovat nikde v listoch, tak v databaze bude miesto ulozenia "skrina"
Příloha: rar7393_ukazka.rar (26kB, staženo 12x)
citovat
#007397
avatar
Tak jsem mrknul na vzorek a abych řekl pravdu nejsem o moc chytřejší. Asi by to chtělo spojení př. přes Skype a řešit to online spolu. Teď mě napadá, že na zjistění počtu výskytu nějaké hodnoty ( př. S0013A )v databází (př. D1:D21 listu stroj1) lze použít COUTIF. Pak by se pracovalo s výsledkem dál.
ps. Odpoledne nebo večer budu na Skype.
Jendacitovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse