< návrat zpět

MS Excel


Téma: kopirovanie konkret.riadku a hodnoty(nie vzorca) rss

Zaslal/a icon 15.5.2012 22:57

frantilopaZdravim.
trapim sa trapim... no neviem...

1. Mam makro ktore mi kopiruje z Harku2 do Harku1 riadok, (do prveho volneho riadku od 28 az 51) ale tak ze kopiruje to aktivny riadok a potreboval by som aby kopirovalo to konkretny napr. (5:5) z Harku2.
2. Ak to uz nakopiruje potrebujem aby do bunky (Radek,13)-(v prislusnom riadku v stlpci M) zapisalo hodnotu vysledku (X5/100) a nie vzorec (to je jedno moze aj hodnota X5 nemusi to byt /100). NIE VZOREC! (musi to byt hodnota INAK MI TO ZACYKLI) To X5 je z Harku1.

Da sa to prosim nejak upravit? Dakujem.

Private Sub CommandButton3_Click()
Sheets("Harok2").Select
Selection.EntireRow.Copy
Sheets("Harok1").Select
Range("A26").End(xlDown).Offset(1, 0).Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Radek = ActiveCell.Row
Sheets("Harok1").Cells(Radek, 13) = "=(x5 / 100)"
If ActiveCell.Row >= 51 Then
ActiveCell.Insert
End If
End Sub

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

icon icon#008517
Poki
Neznam pozadi problemu ani rozvrzeni listu, takze nehodlam komentovat logiku kodu, jen navrhuji upravy:

Private Sub CommandButton3_Click()
Sheets("Harok2").Select
Rows(5).EntireRow.Copy '5 je natvrdo stanoveny radek, který se bude kopirovat
Sheets("Harok1").Select
Range("A26").End(xlDown).Offset(1, 0).Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Radek = ActiveCell.Row
Sheets("Harok1").Cells(Radek, 13) = Sheets("Harok1").Range("x5").Value/100

If ActiveCell.Row >= 51 Then
ActiveCell.Insert
End If
End Sub
citovat
icon#008518
frantilopa
Cav Poki. V prvom rade diki za pomoc!!!
Nie som vobec odbornik... snad sa casom nieco naucim..
V skratke mam suciastky a chcem poskladat nieco z toho a potom to aj tak logicky blbo vyzera... (to len k tej logike... snazil som sa nejakym sposobom prerobit makro1)
Aj tak mi to akosi nejde, preto som poslal prilohu...
Snad mi pomozes...
Z Harku1 mi kopiruje riadky do Harku2 do urcitej oblasti... po zaplneni tej oblasti sa posuva spodny riadok nizsie...
A este jedno makro ktore kopiruje len 5 riadok do Harku2 samozrejme do najblizsieho volneho riadku a s tym ze dosadi tam hodnotu...

Dakujem za pochopenie a ochotu. Diki.citovat
Příloha: file8518_vloz.rar
icon#008519
avatar
Ahoj,

zkus do modulu vložit:
Public Function last_r()
Dim rd2 As Single
rd2 = 2
Do While Sheets("Hárok2").Cells(rd2, 1) <> ""
If Sheets("Hárok2").Cells(rd2, 1).HasFormula = True Then
Sheets("Hárok2").Rows(rd2).Insert
Exit Do
Else
rd2 = rd2 + 1
End If
Loop
last_r = rd2
End Function

Public Function kopiruj(r_from, r_to)
Sheets("Hárok1").Rows(r_from).Copy Sheets("Hárok2").Rows(r_to)
End Function

Public Sub kopiruj_a()
Dim rd As Single
rd = ActiveCell.Row
Call kopiruj(rd, last_r)
End Sub

Public Sub kopiruj_5()
Dim rd, rd2 As Single
rd2 = last_r
rd = 5
Call kopiruj(rd, rd2)
Sheets("Hárok2").Cells(rd2, 5) = Sheets("Hárok2").Range("J3")
End Sub

Tlačítko kopíruj aktivní řádek si pak nastavíš na makro kopiruj_a a tlačítko kopíruj 5. řádek nastavíš na kopiruj_5.

M@citovat
icon#008527
frantilopa
Jeza.m Super. Slape to! V podstate to funguje...
Ale ta moja original tabulka vyzera trochu inak a je tam maly problem... akonahle vymazem v zltej bunke cislo napr. A5 tak potom mi makrom prepise riadok riadok 5:5... chapem, ze bere to v stlpci A njblizsie volne miesto a doplni ho od tohto miesta... Neda sa tam zadat nieco take aby to bezpodmienecne zacalo zadavat od napr. 11 riadku aj ked nad nim budu vymazane bunky? To by mi pomohlo moc. Dakujem za pomoc.citovat
icon#008528
avatar
Nemám zapnutý excel, ale ve funkci last_r by mělo stačit změnit
rd2 = 2 na rd2 = 11

M@citovat
icon#008529
frantilopa
Ano. To makro je super urcite sa mi zijde aj inde.
Funguje.
Diki.
Len nechapem ze co tam mam zle nastavene ja, ale v mojej original tabulke mi to uklada vzdy len do 11 riadku a po dalsom spusteni posunie riadok predchadzajucim spustenim makra nizsie (aj vsetko co je nizsie vzdy posunie nizsie a tym padom to uklada opacne z dola hore... 4citovat
icon#008531
frantilopa
Trochu som sa s tym pohral... uz to slape.
Chlapi! Dakujem za ochotu porozumenie a pomoc !!!
Este sa tu od Vas nieco naucim... 1citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Novinky

Formulář Faktura III

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen. Formulář faktura III
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

excel dodací list

Pavlus • 20.9. 12:48

excel dodací list

tom8562 • 20.9. 7:50

Docházka

Opičák • 19.9. 14:54

Export do TXT

Milan-D • 19.9. 11:23

Export do TXT

Palooo • 19.9. 10:57

Export do TXT

Milan-D • 19.9. 9:28

Export do TXT

Hav-Ran • 19.9. 4:23