< návrat zpět

MS Excel


Téma: Chyba excelu? rss

Zaslal/a 5.6.2012 17:37

Zdravím, potřeboval bych konzultaci.
Mám ceník v excelu kde je několik maker. Tento sešit je plně funkční na 5 počítačích s různými OS a office 2003 - 2010. Nyní mě pár zákazníků kontaktovalo s tím, že sešit hlásí :"Compile error in hidden module : List6" a další problémy s makry "Makro´Ceník 2012.xls´! Otevři Menu nelze spustit. Toto makro není pravděpodobně v sešitu k dispozici nebo jsou zakázána všechna makra".

Zákazníci mají povolená makra a stále se tyto problémy s VBA zobrazují.
Nemáte někdo s tímto zkušenost popřípadě nějakou radu jak to odstranit a co to způsobuje?

Díky Martin

Zaslat odpověď >

#008752
avatar
mne niekolkokrat pomohlo prekopirovanie jednotlivych listov do noveho suboru, a prekopirovanie makier stylom "prenos textu" (skratka len skopirovat kod makier do novych modulov v novom subore)citovat
#008842
avatar
- máš chybu v makrech (zápis)
- špatně napsané makro, které neošetřuje vstup od usera a pak může dojít k tomu, že user nahraje něco špatného a Tvé zaheslované makro se zhroutí.
- špatně ošetřuješ chyby ... normálně se to nesmí nikdy zobrazit ... jinak se neuživíš.citovat
#008847
Opičák
To se mi stávalo také, pokud jsem měl na počítačích různé Excely nebo jen různé aktualizace WIN. Když jsem aktualizaci odstranil, už se to "zpátky" nevrátilo a pořád to nešlo. Teď provozuji sice různé Win, ale stejné Excely a funguje.
Ještě zkontroluj ve VBA volbu Break On All Errors, ale to až v případě, že nefungují ošetření chyb. Někdy Excel padá díky souboru *.xlb,(pokud tam je) který obsahuje úpravy nabídek apod. Zkus ho přejmenovat - ne vymazat !! a spustit znovu. Může se automaticky vytvořit nový.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse