Zdroj: https://wall.cz/nastenka/neplatte-bankovni-poplatky • Vydáno: 1.8.2009 19:30 • Autor: admin

Neplaťte bankovní poplatky!

wall.czNa bankovní poplatky se dnes a denně nese oprávněná kritika. Bankovní domy se snaží obhajovat i ty nejabsurdnější poplatky. Argumentují tím, že poskytují služby a tyto služby se musí platit. Přitom banky vydělávají už jen tím, že disponují s našimi penězi. Bankovní poplatky však platit nemusíte! Přišel čas skoncovat s bankovními poplatky.

Neplaťte bankovní poplatky!Příklad na České spořitelně, kde drtivá většina občanů spravuje rodinný rozpočet využíváním Sporožira.

 



Ceny základních a nejčastějších poplatků

U běžného rodinného rozpočtu se tak mohou poplatky vyšplhat až na stovky korun měsíčně a v dnešní době mnohým rodinám mohou tyto peníze chybět. A to se zde nezmiňuji o Osobním účtu, což je kapitola sama pro sebe.

Bankovní domy profitují také hlavně z toho, že spousta lidem se moc nechce přecházet k jiné bance. Představa tolika změn u tolika plateb mnohdy majitele účtu spíše odradí. Proces přechodu na jiný účet je jednoduchý, bezbolestný a popíši, jak jsem to provedl já.

SIPO

Všechny pravidelné platby si postupně převeďte na SIPO. Většinou by mělo stačit jen nahlásit vaše spojovací číslo SIPA u toho komu platíte, někde vám sdělí, že musíte přijít osobně (např. Česká pojišťovna).

Po převedení všech plateb na SIPO by jste měli v ideálním případě na účtu jen dva pohyby. Příjem výplaty a zaplacení SIPA.

Pokud nechcete, z jakéhokoliv důvodu, měnit svoji banku, toto je ideální způsob jak snížit platby za poplatky.

Banka bez poplatků

V současné době bankovní poplatky nevybírá jako jediná mBank. V této bance skutečně neplatíte za nic. Účet lze spravovat prostřednictvím Internetu a telefonu (pro někoho možná nevýhoda). Pokud jste převedli všechny poplatky na SIPO, stačí jen na novém účtu nastavit platbu SIPA a na starém účtu zrušit. Teď už zbývá zrušit starý účet.

Osobní účet mKonto lze zřídit několika způsoby:

Chovejte se jako zákazníci a neplaťte za co opravdu nemusíte. Ušetřené peníze na poplatcích za celý rok jsou nemalé a určitě je využijete jinak a lépe.