Příspěvky uživatele


< návrat zpět

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné v excelu vytvořit finanční kalkulačku podobnou, které jsou dostupné na internetu viz. http://www.finance.cz/kapitalovy-trh/financni-kalkulacky/pravidelna-investice/ ,naspořená částka. V excelu jsou základní funkce =BUDHODNOTA , ale tyto funkce nepočítají s "úrok z úroku". Děkuji T.

Poki, toto je ono. Děkuji vám za ochotu a přeji pěkný den.

Díky za trpělivost. Ještě příkládám jeden graf, kam se mi podařilo zadat graf jak jsem potřeboval. Jediná vada je ta, že popisky nesouhlasí se skutečnou hodnotou pokrytí rezervou. Hodnota porytí rezervou je např. 0,8 období, ale u popisku je pevně daná hodnota 1.

Doplňuji soubor, kde je mustr. Hodnot moc není, ale potřebuji, aby každá barva vyznačovala čas pokrytí jednotlivou rezervu např. rezerva dostačuje na 0,5 období. Jednotlivé barvy znázorňují jednotlivé rezervy.

Dobrý den všem, potřeboval bych vytvořit graf viz. obrázek, který by ukazoval na jaké období by vystačila určitá rezerva. Příklad, mám spotřebu za měsíc 50000, v případě, že budu mít rezervu 25000 vydrží mi rezerva na 0,5 měsíce, mám rezervu 150000 vydrží mi rezerva na 3 měsíce. Za radu přředem děkuji. Tomáš

karpl: ano je to co potřebuji. Ještě jsem přemýšlej jestli by to nešlo přes vnořenou funkci Když. Šlo by taky takto? Jinak díky za radu. 7

krapl: nevím co?

Ještě příklad.

Ahoj, poteřboval bych, jestli je nějaká funkce, aby pokud hodnota D3 byla v rozmezí 200-300tis rovnala sebuňka B3=F3, naopak pokud hodnota 300-400tis rovnala buňka B3=G3 postupně takto rozlišovat po rozmezí 300-400tis H3, 400-500tis I3 a tak dále až po buňku L3.
Díky za rady


Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse