< návrat zpět

MS Excel


Téma: hodnota buňky z listu rss

Zaslal/a 1.11.2012 9:06

Zdravím znalce, nějak jsem se dostal do pasti.
Někdy mám nesetříděný data a potřebuju přiřazovat, což SVYHLEDAT nemá rád a je to špatně. Tak jsem si řekl že si spíchnu takovou jednohubku, nicmeně předám hodnoty z formuláře a pak už mi to nechce zjistit hodnotu z listu. Asi banalita, ale pro kod zásadní bebí, pro mě taky 10 .
img

Neví kde mám chybku? Moc díky. Ladis

Příloha: zip10121_test.zip (274kB, staženo 24x)
Zaslat odpověď >

#010123
avatar
Pokud jako posledni argument SVYHLEDAT pouzijes nulu (tj. hledat absolutni shodu), nemusi byt data serazena.

Jinak kod se sekl hned na prvnim radku z jednoducheho duvodu: jako cislo radku a sloupce prirazujes textovou hodnotu. Takze reseni je spousta, kazda ma sve uskali, treba tu promennou vynasob jednickou anebo prozen funkci CLng() nebo CInt(), ktera z toho udela cislo. Ale nevidim tam zadnou ochranu vuci nesmyslnemu zadani (treba do cisla slupce kdyz sa zada text), taky zadavani nazvu listu rucne je opruz... Ale jako cvicna uloha na ktere se neco naucis to jde 1citovat
#010124
avatar
A jinak je to peknej paskvil - kdyz jsem ty promenne vynasobil jednickou, tak se to rezjelo, jelo to pres deset minut a pak to zamrzlo na radku 2511(v tabulce jich je 2510!) a nic to mezitim nevykonalo. Ale posuvnik se prekresloval pekne 3
Jak uz rikal jakysi Komensky, zacni s necim jednodussim, formulare uz chteji slusnou porci zkusenosticitovat
#010149
avatar
Nazdar, díky za reakce...máš pravdu, spousta chyb, nicmeně to bylo hodně na začátku procesu a taková vlastní jednohubka kde vím co tam cpu, ale štábní kulturu by to mělo mít, to souhlas. Trochu jsem to posunul, už to i něco dělá 1 , jenom jsem to ještě chtěl vyšperkovat o možnost zastavení chodu. A nějak nevím jak to pozastavit.

Jinak, je to ukázkově pomalé oproti SVYHLEDAT, stačí se naučit pořádně Excel 10 . Nicmeně to beru jako mentální rozcvičku.
Příloha: zip10149_test2.zip (379kB, staženo 24x)
citovat
#010150
avatar
Trochu jsem to poladil, ale bylo toho dost, nevim, jestli to vsechno pochytas. Neresil jsem proc se to tak louda, pouze aby se to dalo prerusit a aby ten formular si natahl nejake defaultni hodnoty, nebot to byl sileny opruz to tam pri kazdem nacteni znovu zadavat. Taky jsem odremovat predavani hodnot z formulare procedure.
Musel jsem zadefinovat globalni promennou boStop, abych tu proceduru mohl zastavit.
Jinak bych doporucoval pouzivani deklaraci promennych, z mnoha duvodu, neni to sice nutne ale lepsi
Příloha: zip10150_formvlookup.zip (348kB, staženo 24x)
citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse