< návrat zpět

MS Excel


Téma: Přepočet cen rss

Zaslal/a 1.11.2012 17:28

Zdravím, potřeboval bych pomoci s přepočtem cen ve formuláři. Jde o snížení nebo naopak o zvýšení cen u položek v jednom sloupci. Připravil jsem userform kde se zadá v % hodnota a o tuto hodnotu by se měli přepočítat ceny ve sloupci. Více asi pochopíte v přiloženém souboru. Děkuji za případnou pomoc.

Příloha: rar10130_zmena-ceny.rar (14kB, staženo 30x)
Zaslat odpověď >

Strana:  1 2   další »
#010131
avatar
Pomoc, dalsi formularista 7
Pratele, nejdriv se naucte klasiku az potom pristupte k formularum. Ty jsou opravdu o jeden rad vys nez obycejny kod v modulu. Chapu, ze touha po profi vzhledu je lakadlem, ale pokud ses dostal ve formularich prave tam, kde ten formular v teto ukazce konci, tak to se jim zatim urcite vyhni.
Nemel bych problem to udelat formularem, ale ty pak nebudes mit ani tucha, co vsechno se kolem toho Formu muselo nastavit a nijak te to neposune. Pritom toto je klasicka uloha na obycejne tlacitko: kliknes, objevi se varovani o tom, ze budes menit ceny - s moznosti zrusit akci anebo pokracovat, pokud pokracovat tak vyskoci input box, kam zadas procenta (plus nebo minus), pak jeste jedno sumarizacni info, ze se chystas zdrazit/zlevnit vsechny (anebo jen vybrane, ale to az v druhem dile) polozky o x% a teprve po kliknuti na toto posledni OK se to uskutecni. A po akci informace o tom, ze to probehlo,napr. Hotovo. Jestli takovehle makro umis vytvorit, pak muzes pomyslet na form (ale pocitej s obtizemi!). Driv, prosim, ne 10citovat
#010133
avatar
Děkuji za morální kázání a připomínku vedenou ke mě a mnoha dalším lidem prostřednictvím mého problému. Sice moc nechápu proč ten moralizační a lehce arogantní výkřik co (ne)přímo říká já jsem KING a ty se to nauč a neobtěžuj, ale budiž.
Bohužel neplánuji, vlastně není v mých silách své vědomosti dále v excelu rozvíjet. Jen se snažím ulehčit svojí práci, kterou mimo jiné eviduji v excelu. Chci prostě dosáhnout toho, aby se mě přepočítala cena u položek. Nepotřebuji žádné varování, žádné sumarizační okno, ani žádné jiné informace o tom, že to proběhlo...
S excelem zvládnu hodně věcí, ale dát dohromady fungující kód opravdu nedám. Proto jsem si dovolil požádat někoho zkušenějšího o pomoc. Myslím, že k tomuto účelu slouží toto fórum.
Z wall občas čerpám informace, hodně lidí mě tu i pomohlo a mnoho věcí si dám dohromady z ostatních témat. Nic podobného jsem zde pro můj aktuální problém nenašel.
Jediné řešení tedy podle tebe je nakoupit si knihy s příklady a začít se učit excel, týdny na tom makat a pak budu na tolik zkušený, že si během pár minut napíšu kód na přepočet cen. Kdybych věděl, že tyto vědomosti použiji v budoucnu na takové úrovni, že bych takové úlohy řešil obden, tak do toho jdu a naučím se to. Jsem jen řemeslník co chce jen doladit svoji tabulku pro tvorbu kalkulací pro zákazníky. Asi tak. Pokud se najde někdo kdo mě pomůže, budu moc vděčnej.citovat
#010138
avatar
Wall je nejlepší diskuze na konkrétní téma a problémy.Myslím, že Milan-D ani tak nekázal, jako spíše všeobecně naznačil, že pokud by byl řemeslník, taky by hned nedělal práci mistra. Ale určitě řešení nabídl, stačilo si jen vybrat. Buď dodělat formulář (a nastavovat parametry) nebo volba tlačítkem atd.Tak jakou formu tedy Marficek119 vybere ?
Omlouvám se za můj vstup.citovat
#010143
avatar
Promin Marficku, nechtel jsem Te ranit, druha dohoda zni Neber si nic osobne. Sam ji porusuji denne 3
Mozna z toho prispevku nevyznelo, ze klidne Ti ten klasicky kod napisu, pokud reknes.
Udelat kvalitni aplikaci s formularem, kde jsou treba jenom 4 zadavaci prvky, je nekdy fakt vyssi divci naladit tak, aby se to chovalo za vsech podminek spravne. Tim ale nerikam, ze jsem odpurce formularu, ale ze predstupnem formu ma byt urcita zkusenost s Form controls a ActiveX controls pouzitych bez formulare primo na listecitovat
#010144
avatar
No ako píše Milan, je to asi najjednoduchšie.
Vykašli sa na formulár a daj si tam toto makro.

Public Sub uprav()
perc = InputBox("zadaj percento % + zvýšenie, - zníženie")
perc = 1 + perc / 100
riadok = 8
stlpec = "I"
Do While Cells(riadok, stlpec) <> ""
Cells(riadok, stlpec) = Cells(riadok, stlpec) * perc
riadok = riadok + 1
Loop
End Sub
citovat
#010145
avatar
Ne v pohodě, nejsem raněn:-) vše beru a chápu vaše reakce.
Mé původní řešení bylo to řešit vzorcem, jenže by to obnášelo mít jeden sloupec na víc, což by mě nevadilo pokud bych řešil jen snížení ceny, ale narazil jsem na problém, jelikož potřebuji ceny i zvýšit.
Další krkolomné řešení bylo mít dva pomocné sloupce +- kde by se po zadání požadovaných % pomocí vzorce přepočítali ceny a záznamem makra bych přes tlačítka +- provedl překopírování cen z pomocného sloupce do samotného rozpočtu.
Proto jako nejlepší a nejjednodušší řešení jsem si vymyslel korekci cen přes form. Jednoduše bych zadal X% nahoru nebo dolu a tím by se mě cena automaticky přepočítala ve sloupci v rozpočtu bez nutnosti mít nějaké pomocné sloupce atd..
Marjankaj - díky za makro, ale abych pravdu řekl, nevím jak ho v praxi použít, můžu tě požádat o vložení do sešitu, nebo pokud by šel použít tento kód přes form co jsem vytvořil...citovat
#010146
avatar
tu to máš.
Příloha: zip10146_zmena-ceny.zip (14kB, staženo 32x)
citovat
#010148
avatar
Díky funguje, jen jsem narazil na problém, když nezadám nic a chci zavřít formulář, tak mě vyskočí error. Co s tím?citovat
#010151
avatar
takto?
Příloha: zip10151_zmena-ceny.zip (14kB, staženo 37x)
citovat
#010152
avatar
Děkuji za pomoc, funguje dle představ.citovat

Strana:  1 2   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse