< návrat zpět

MS Excel


Téma: +řádky v listech rss

Zaslal/a 16.1.2010 8:41

Dobrý den.
Mám několik listů, kdy na prvním je v A1 text (stejně A2 atd), B2 a dá jsou čísla. Další listy mají v A1 (A2 atd)odkaz na text z prvního sešitu na A1, B1 a dál mám vzorce, listy jsou zamčeny. Tedy změna textu v prvním A1 se projeví ve všech dalších listech.Potřebuji v případě, že na prvním listu vložím řádek mezi A1 a A2, aby se mi stejně tak vložil řádek na stejném místě ve všech dalších zamčených listech i s odkazem na A2 prvního listu a vzorečky. Dnes ručně vložím v prvním listu řádek a v každém dalším ručně na stejné místo řádek přidávám a kopíruji odkaz a vzorce z řádku předchozího.Díky Krist

Zaslat odpověď >

#001047
Jeza.m
Ahoj, určitě se to dá vyřešit makrem, ale nejdřív zkusím jednodušší verzi v případě že by nebyly zamčené, stačí vybrat všechny listy a na jednom z nich dát vložit řádek, čím se vloží do všech listů, pak zkopírovat předchozí řádek, dát kopírovat a vložit do prázdného (vloží se i se vzorci), pak vybrat jen zadávací list a přepsat jisté hodnoty.

Pomocí makra bych na první list přidal tlačítko, které mi na vybranou pozici vloží řádek, to samé udělá i pro další vybrané listy, které si teda nejprve bude muset odemknout a po zkopírování vzorců je zase zamknout. Bude-li potřeba příklad, tak zkusím někdy popřemýšlet :-)

M@citovat
#001055
avatar
Zkusil jsemjednodušší verzi s odemknutými listy. Funguje to skvěle, zatím mi to bude vyhovovat. A na makra mi Ježíšek naložil knihu. Tlustou. Tak se budu snažit se víc učit sám a pak se teprve ptát.
Díky za pomoc, jak psal "anpape" : jeza.m je machr.To teda je.citovat
#001063
Jeza.m
Zas to s tou chválou nepřehánějte :-), aby mi to nestouplo do hlavy :-).

Ikdyž přiznávám, potěší to :-).

S pozdravem
M@citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

odpocet a storno tl.

PavDD • 28.3. 8:53

odpocet a storno tl.

Začátečník • 26.3. 14:39

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 10:22

odpocet a storno tl.

elninoslov • 26.3. 7:50

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 7:26

odpocet a storno tl.

elninoslov • 25.3. 22:34

odpocet a storno tl.

Začátečník • 25.3. 15:09