< návrat zpět

MS Excel


Téma: Kopírování obsahu buňky po kliknutí na tlačítko rss

Zaslal/a 5.1.2013 12:47

Dobrý den,
potřebovala bych poradit. V Excelu jsem vytvořila pomocí pár funkcí pomůcku na výpočet odměny za odvedenou práci. Nyní bych potřebovala, aby se po kliknutí na tlačítko zkopírovala vypočtená odměna do sloupečku daného pracovníka. Tzn. například by se zjistilo, že pracovník Pepa si za dnešek vydělal 900 Kč a po kliknutí na tlačítko by se tato hodnota připsala do sloupečku pod jeho jméno. Pak by se vypočetla hodnota pro pracovníka Jakuba a opět po kliknutí na tlačítko by se jeho odměna připsala do jeho sloupečku. Na konci každého sloupečku by se pak vypočetla suma, která se vyplatí každému pracovníkovi.
Je možné se vyhnout makrům? Asi ne...
Předem moc děkuji za pomoc!

Zaslat odpověď >

#010852
avatar
Zde ještě přikládám soubor pro lepší ilustraci.
Příloha: rar10852_odmenazapraci.rar (14kB, staženo 32x)
citovat
#010853
avatar
Tak toto bez maker nepujde. Ale ta architektura je jakasi podivna. Zadavaci bunky jsou roztrouseny bez ladu a skladu, vzorce taky, existujici makro havaruje kdyz se v bunce C3 zmeni hodnota, neni jasne, komu by se ta vypoctena odmena mela pripsat atd.
Navrh: zadavaci bunky (ty kde se zadavaji hodnoty) nasazej do sloupce A a pridej bunku pro zadani jmena. Vzorce treba taky do A nebo do B, ale nejak formatove to od sebe odlis, at si ty vzorce neprepises hodnotou.
Hodnoty pro listboxy (overeni bunek) bych odsunul az nekam za roh, treba sloupec >W.
Odmeny bych pripisoval na solo list, ale aby to melo databazovou strukturu, tedy nazvy sloupcu asi:
Jmeno, Castka, Priplatek, Akce, Datum, Mesic, Rok ...
pricemz zahlavi databaze bude ve druhem radku, bude na nem filtr a v prvnim radku budou v prislusnych sloupcich subtotalove vzorce napr. v C1 bude =SUBTOTAL(9; B:B). Vhodnym filtrem pak zjistis sumy za vyfiltrovane jmeno resp akci anebo casove obdobi.

Tak bych to delal ja, do takoveho souboru jsem pak ochoten vytvorit pozadovanou proceduru. Sorry, ze buzeruju, ale fakt ma vyznam delat architekturu poradne. Souboru, ktere nebyly na zacatku dobre promyslene a pak se olepovaly dalsimi funkcionalitami az vznikl hruzny paskvil, jsem uz par videl...citovat
#010854
avatar
Máš pravdu, architektura byla taková nahodilá, protože jsem si to jen zkoušela a finální verzi jsem pak chtěla udělat později. Už jsem to ale opravila a zde nahrávám novou verzi.
Do políčka C3 v původním souboru se dají dát jen určité hodnoty, tak jsem pro jistotu udělala seznam, protože to z původního souboru nebylo zřetelné.
Doufám, že je soubor připravený, tak jak je potřeba. Jen s tím subtotal jsem si nebyla úplně jistá.
Předem moc díky! 1
Příloha: rar10854_odmenazapraciopraveno.rar (8kB, staženo 29x)
citovat
#010857
avatar
Tak s mirnymi upravami v priloze. Trochu jsem upravil vzorce, nebot se mi nezdalo, jak to pocitalo, ale klidne si to hod zpatky.
Příloha: zip10857_odmenazapraciopraveno.zip (20kB, staženo 56x)
citovat
#010858
avatar
Díky moc, Milane! Funguje to skvěle! 1citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse