< návrat zpět

MS Excel


Téma: Formát času rss

Zaslal/a 12.5.2013 0:25

Ahojte všichni, potřeboval bych pomoct s převodem času v TextBox1.Text mám napsán text např. 1:56,86 (minut:desítkysekund sekundy,desetiny a setiny sekund) a potřeboval bych ho naformátovat do tvaru sekundy,desetiny a setiny sekund (116,86) tak abych ho mohl dále porovnávat, nemáte nějaký nápad?

Dík moc za radu

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2 3   další »
#013266
avatar
Možný postup:
Zjistit jaké je číslo před dvojtečkou, vynásobit jej šedesáti, přičíst k číslu mezi dvojtečkou a čárkou, následně jej vypsat (spolu s částí od čárky dále, to se měnit nebude).

Ve VBA k tomu využij textové funkce: Len - délka řetězce, Mid - vrátí počet znaků od určitého místa, InStr - vrátí pozici začátku řetězce v jiném řetězci.
P.citovat
#013267
Opičák
stačí vynásobit x 86400 a hodnota v obecném formátu je ve vteřinách.citovat
#013268
avatar
Jo dobré, takže to funguje, a ještě jedna věc. V jednom sloupci nedefinované délky mám zapsané ty časy a do vedlejšího bych potřeboval vždy vedle daného čísla přiřadit pořadí, takže asi hledání nějakého minima?citovat
#013269
Stalker
Koukni se na fci RANKcitovat
#013270
avatar
Ten Rank vypadá dobře aj celkem funguje, jenže mám problém s formátováním. Při vložení do buňky funkce Rank napíše chybu není číslo. V odkazované buňce mám zelený trojúhelník v levém horním rohu a pokud kliknu na "Převést na číslo" vše funguje jak má, zkoušel jsem v makru formátovat buňky na číslo a bez úspěchu.

ActiveCell.NumberFormat = "0.00"citovat
#013271
Stalker
Někam do volné buňky napiš číslo 1, umísti na tuto buňku kurzor. Stiskni CRTL+C, nyní označ čísla, která máš vedena jako text. Pravé tlač. myši -> vložit jinak -> násobit.citovat
#013301
avatar
Jo dík moc, funguje ale další komplikace. Pro sestavení pořadí využívám funkci Rank ale v případě shody dvou čísel bych potřeboval aby se výsledné pořadí Rank řídilo pomocí dalšího pořadí (poř.1) a nepřeskakovalo čísla. Funkce Rank je nastavena na porovnávání součtu.
Dělá:
poř.1 + poř.2 = součet => celkové pořadí
1+2= 3 => 1.
4+3= 7 => 3.
3+4= 7 => 3.
2+1= 3 => 1.

Chci:
1+2= 3 => 1.
4+3= 7 => 4.
3+4= 7 => 3.
2+1= 3 => 2.citovat
icon #013303
Poki
Zkuste se podívat na funkci LARGE, mohla by pomoci...citovat
#013305
avatar
Large vrací n-té číslo, Rank vrací pořadí čísla XX což je pro mě lepší, Large funguje jinak než já potřebuji. Nějaký jiný nápad?citovat
#013306
avatar
Ještě mě tak napadlo, existuje nějaká fce která vrátí TRUE nebo FALSE když nějaké pole obsahuje/neobsahuje hledaný výraz?citovat

Strana:  1 2 3   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse