< návrat zpět

MS Excel


Téma: UserForm - Image rss

Zaslal/a 22.4.2010 7:39

Ahoj,
jsem tu znovu se záludnou otázkou 7
Řeším tu jistý problém a to ten, jak na UserForm přidávat objekty z ToolBoxu, ale pomocí kódu.
Př: Mám UserForm1 a potřebuju do něj přidat tolik Image objektů, kolik jsem našel v adresáři souborů. Načítání po obrázku jsem vyřešil jednoduše pomocí kolekce Files. Stojím však před porblémem, jak pro každej soubor(obrázek) vytvořit nový img a vložit ho tam.
Napadlo mě udělat třeba 20 Image objektů a postupně jim přiřazovat vlastnost .Show, ale tím bych nezachoval dynamičnost celého "prohlížeče".
Tím se dostávám k dalšímu problému, jak je pak všechny projet a přiřadit jim jednotlivé obrázky kde kolekce Files. Myslím tím...
UserForm.Image1.Picture = LoadPicture(Adresa)

Jak docílit toho, abych Mohl dát do cyklu Image(x) s tím, že x se bude iterovat po 1 a projíždět a naplnit tak všechny objekty fotakma..

Máte někdo nápad, nebo už jste někdo tento problém řešil? Děkuju za případné rady - Doufám v tebe Poki 4

Zaslat odpověď >

#001567
Jeza.m
Ahoj, v klasickém VB jdou prvky s indexem přidávat pomocí load a pak visible a pro zpětné projíždění stačí projet indexy viz odkaz:
http://articles.techrepublic.com.com/5100-10878_11-5458636.html
toto mám ve VB6 odzkoušené, ale asi to nepůjde použít ve VBA, kde indexy nejsou.
Ještě jsem vygooglil další dva návody, ale žádný z nich jsem netestoval, tak je to na tobě :-):
http://www.a1vbcode.com/vbtip-117.asp
http://www.programmersheaven.com/mb/VBasic/336815/336815/creating-image-boxes-at-run-time/
ten druhý s využitím control.add by mohl fungovat - tuto funkci jsem ve VBA viděl ;-)

M@citovat
#001569
avatar
Děkuju moc za radu, nakonec jsem to vyřešil jednoduchým polem a veřejnou proměnou, která si pamatuju na jakém místě se začalo. Jen jsem sice omezen 50 fotkama, které jsou předem určené.
Ve VB.NET by to bylo hned, ale ve VBA chybí spoustu prvků...
Ještě jednou děkuji 4citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Oddělovač polí

Milan-158 • 1.3. 16:01

Oddělovač polí

Whooocak • 1.3. 15:14

Vkládání dat z formuláře na zamknutém listu.

Milan-158 • 1.3. 15:12

Vlastne planovanie zmien

Anonym • 1.3. 7:56

Vkládání dat z formuláře na zamknutém listu.

Začátečník • 28.2. 19:34

Vkládání dat z formuláře na zamknutém listu.

Zdenys84 • 28.2. 19:05

Vkládání dat z formuláře na zamknutém listu.

Zdenys84 • 28.2. 19:00