< návrat zpět

MS Excel


Téma: Začátečník rss

Zaslal/a 2.5.2010 23:33

lajosDobrý den,
začínám v Excelu a potřeboval bych poradit.Snažím se vytvořit něco jako evidenci zakázek,faktur,sklad...prostě něco na způsob účetnictví.
První problém:Tři listy:1.klient,2.firma(tedy já),3.sklad.
Před klientem vybírám na listě KLIENT z rozbalovacího seznamu(který je na listě SKLAD) jím zvolené komponenty.Na listě KLIENT je vidět prodejní cena.Zároveň ale potřebuji,aby se současně do listu FIRMA zapisovaly např.nákupní ceny,které samozřejmě klient nemá vidět.
Vím,že se to špatně vysvětluje,ale snad někdo pochopí a poradí,nebo pomůže.Ukázku popř.pošlu.
Děkuji za případnou pomoc.

Jméno
Kontrola
Text
  b i u s img code url hr   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Strana:  « předchozí  1 2 3   další »
#001615
lajos
AHa....mohu tedy opět zaslat sešit?Zkusím v něm nějak napsat o co by mělo jít..citovat
icon #001616
Poki
Muzeme to zkusit, ale takova vec uz byva casove narocnejsi a neurazte se, ale takovy veci uz se uplne zadarmo nedelaji... Takze se na to podivam a zvazim, jestli to udelam...citovat
#001617
lajos
s tím samozřejmě počítám..citovat
icon #001619
Poki
v poradku - jen jsem nechtel zklamat...citovat
#001673
lajos
Opět zdravím mr.Pokiho.Zdravotní problémy mi znemožnily pokračovat..Nicméně čas ztrávený ve špitále jsem v rámci možností věnoval studiu a zase jsem pokročil o něco dále.Ale přesto bych Vás opět požádal o radu.
Udělal jsem si formulář na zadávání dat(přítel Google pomohl)a potřeboval bych makro donutit,aby mi psalo i do jiného listu.Vzor bych z Vaším svolením opět poslal.citovat
icon #001674
Poki
no problemcitovat
#001675
lajos
OK...poslal jsem maila..
ted vysvětlení:LIST ZAKÁZKA-přes formulář zadám potřebné údaje,stiskem tlačítka se uloží a otevře se mi LIST KLIENT.Nevím,jak mám usělat,aby každý nový klient,kterého přidám,se automaticky zapsal do LIST FAKTURA jako příjemce..citovat
icon #001676
Poki
Nejsem si jistej, jeslti to chapu spravne, protoze tady by se hodilo mit databazi klientu.
Pokud se pouzije formular na listu zakazka, meloby se zkontrolovat (asi podle iča), jestli uz neni klient v databazi.
Ale zapsat hodnotu do bunky je snadno proveditelne takto: Worksheets("Faktura").Cells(7, 8) = TextFNazev.Text

Jen par postrehu:
1) na formulari jsou spatne pojmenovane jednotlive textboxy (IC se jmenuje TextFMesto)
2) formular by se mel Unloadovat po stisknuti OK - tlacitko Zrusit by nemelo provadet nic, krome unloadovani formulare
3) Myslim, ze by mela byt aspon provedena kontrola, jestli IČ je cislo, aby nebyla chyba pri zadani [funkce IsNumeric()]
4) vyvarujte se diakritiky pri nazyvani objektu na formulari - muze to delat problemycitovat
#001677
lajos
Taky si myslím,že ACCES by byl lepší,ale jestli Excel je pro mě španělská vesnice,tak nevím,jak bych to měl nazvat s Accesem..Těch chyb jsem si vědom,pořád to ještě předělávám..Kontrola podle IČ asi ne,protože dělám i pro obyčejný lidičky(pro ně hlavně),ale nějaká kontrola asi bude muset být..No ted to zkusím voperovat do toho mojeho výtvoru:-))citovat
icon #001678
Poki
Databaze klientu se da udelat i v excelu, pokud nebude mit 4miliony zaznamu...
A v kazde relacni databazi musi mit kazda tabulka svuj primarni klic (unikatni polozku - napr. cislo Klienta), ale pokud budete zaznamenavat kazdou zakazku vcetne udaju o klientovi, bude to stacit (idealni to sice neni, ale pro vasi potrebu to bude myslim dostatecne)citovat

Strana:  « předchozí  1 2 3   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse