< návrat zpět

MS Excel


Téma: Řazení dle hodnot s chybou NENÍ K DISP. rss

Zaslal/a 12.3.2014 3:22

Ahoj
chtěl bych požádat o radu řazením řádků v oblasti:

mám v tabulce předpřipraveno několik řádků ale ne vždy se všechny počítají, takže v prázdných je chyba #NENÍ K DISPOZICI.
Pokud použiju filtr řazení od největšího k nejmenšímu tak řádky s chybovými hodnotami mám nahoře,což je nežádoucí.Zkoušel jsem i vlastní filtr 3,2,1,#NENÍ K DISPOZICI ale to nepomohlo.

Snad jsem to popsal srozumitelně.

Díky

EDIT:chtěl jsem přidat i příkladovou tab ale chce to po mě opsat text z obrázku kterej nevidím 7

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

#018234
avatar
A nestačilo by dát navíc k tomu řazení filtr? Tam se dá ono "NENÍ K DISPOZIC" odfiltrovat. U nějakých dat možná toto nejde, nenapadá mě příklad, ale pak by šlo vložit nový sloupec se vzorcem, který podle té chybové hodnoty nastaví číslo, které vyfiltrovat jde. Nějaký nástin je v příloze.
Nejlíp ale je upravit už ty vzorce samotné, aby místo chyb.stavu dávaly třeba NULU.
=KDYŽ(JE.CHYBHODN(pův.vzorec);0;"původ.vzorec")
A příloha se dá vložit, když je zazipovaná .zip nebo .rar
Příloha: zip18234_sesit1.zip (10kB, staženo 20x)
citovat
#018257
avatar
ahoj
díky vypadá to že to bude přesně to co potřebuju 10 bohužel vyzkouším až příští týden

s tou přílohou jsem to nějak opoměl díkescitovat
#018343
avatar
Ahoj
tak mám tam ještě jeden malej problém a to ten že v mojí tabulce mám ještě jeden sloupec (pořadí) a ten potřebuju aby zůstal řazen od 1. Takže pokud se mi skryjí rádky s chybovou hodnotou a vlastně i když se použije jen filtr v jiném sloupci tak se mi první sloupec zpřehází a nebo se zobrazí čísla,která jsou u daného řádku před filtrováním. Bylo by možno toto nějak eliminovat a zachovat 1 sloupec stále stejný?

Díky

přidal jsem do sešitu(list2) ten sloupec. jinak je to vzor který se hodí přesně pro moje testování 3
Příloha: rar18343_18234_sesit1.rar (11kB, staženo 22x)
citovat
#018344
avatar
Aby se takovéto číslování dělalo dynamicky, muselo by být zřejmě použito nějaké makro... Filtrováním vlastně skrýváš nerelevantní řádky, což pak vytváření takovéhoto pořadí dosti komplikuje.
Pokud se jedná o jednorázovou záležitost, tak stačí vyfiltrovanou tabulku překopírovat (např. přes vložit jinak) a číslování tam dodělat ručně.
P.citovat
#018345
avatar
Ahoj
Díky.Hodnoty se budou týden co týden měnit,takže bych potřeboval co nejjednoduší a co nejsnažší řešení.A jako samouka by mě to i zajímalo jako zkušenost do budoucna.
Makrům se zatím nevěnuji i když i to je věc,kterou bych se chtěl časem naučit. Vím že moje tabulka by šla pravděpodobně řešit i jinak,jednodušeji.Ale jsou to věci na kterých se to učím a snažím se je dostat do plné funkčnosti a uživatelské jednoduchosti pro mou potřebu.citovat
#018346
Opičák
Postupné číslování jen viditelných řádků je jednoduché, pokud použijete pomocný skrytý sloupec A:A s číslem 1 v každé bunce a fci =SUBTOTAL(109;$A$1:A1). Pak budou viditelné buňky vždy číslovány od 1 do x.citovat
#018347
avatar
Opičák rychlejší, tak ještě příloha, když jsem se s tím patlal.
Příloha: zip18347_sesit1-kopie.zip (12kB, staženo 21x)
citovat
#018348
Opičák
@ dingo
=SUBTOTAL (109 .....)
NE 9. 9 neignoruje skryté řádky.citovat
#018349
avatar
To je přesně ončo 10
dodělám si podmíněné formát na obarvení do desítky a hotovo.

Díky moccitovat
#018351
avatar
@Opičák - ano, nekouk jsem na help, psal jsem to dle paměti: ale proč mi to fungovalo??!! asi skryté není to samé jako vyfiltrované.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Vodorovný teploměr v buňce

GeorgeK • 1.12. 12:26

Vodorovný teploměr v buňce

elninoslov • 1.12. 10:21

Vodorovný teploměr v buňce

Stalker • 1.12. 10:01

Vodorovný teploměr v buňce

GeorgeK • 1.12. 9:15

Spustit makro v určitý čas

Baja • 28.11. 20:11

Spustit makro v určitý čas

elninoslov • 28.11. 17:09

Spustit makro v určitý čas

Baja • 28.11. 12:51