< návrat zpět

MS Excel


Téma: scitanie vyplnenych buniek rss

Zaslal/a 25.9.2014 17:13

Ahojte, potreboval by som naprogramovat ovladaci prvok ktori mi spocita vyplnene bunky a vysledok zapise do bunky v inom harku

Dakujem pekne

Zaslat odpověď >

#021668
Opičák
Spočítá vyplněné buňky znamená CO?
- počet vyplněných buňek
- součet čísel v buńkách

Jak ta oblast vypadá ?

Myslím si, že kdyby tu byl příklad, již dávno by byl i výsledek.citovat
#021669
avatar
Prepac za neuplne vyjadrenie som v obore novacik .. potreboval by som scitat bunky ktore su vyplnene textom alebo cislom napriklad :
-vyplnim 25 buniek a ked si ich oznacim excel v dolnej liste spocita pocet buniek ktore obsahuju cislo alebo text, pocita iba vyplnene bunky
- ja by som potreboval makro nastavit tak ze ked kliknem na ovladaci prvok automaticky spocita vyplnene bunky v oznacenom stlpci a vysledok mi reportuje do novej bunky poslem prikladcitovat
#021670
avatar
tu je priklad
Příloha: rar21670_excel.rar (45kB, staženo 112x)
citovat
#021671
avatar
na to nemusíš dělat makra

funkce pocet2(oblast) zajišťuje to co, potřebuješcitovat
#021675
avatar
Ahoj ano chapem len potreboval by som to tak kvoli tomu ze potrebujem kazdy mesiac zratat pocet vykonanych testov moja predstava je taka:
- vyfiltrujem dany mesiac ktory mam spocitat
- potom stlacim tacitko SPOCITAT TESTY a on mi spocita kazdy stlpec zvlast ( poslem obrazok ako to je )
-moja uvaha je ze zdrojovy kod ovladacieho prvku ( tlacitko spocitat testy) treba nastavit pre kazdy stlepec ( jeden stlpec predstavuje jeden druh testu) zvlast
- problrm je ten ze neviem napsat zdrojovy kod ktory by to vykonal (spocital pocet obsadenych buniek v kazdom stlpci zvlast a vysledok kazdeho stlpca reportoval do zvlast bunky)
Dakujem za pomoc a rychlu reakciu vsetkym
Příloha: rar21675_excel2-popis.rar (48kB, staženo 58x)
citovat
#021676
avatar
Nic proti gustu, pokud chceš programovat makro...

Osobně bych seznam převedl na tabulku a v sumačním řádku vybral počet (generuje to subtotal, počítá to jen viditelné řádky)

Pokud v tabulce sumační řádek nemáš, tak odklikni v možnosti tabulky, návrh, řádek souhrnů.

Počátá to automaticky ihned po výběru.citovat
#021677
avatar
Dakujem ti za radu takto je to ovela jednoduchsie .. napriek tomu by som mal otazku ja by som chcel mat sumarizacnu tabulku na novom harku v exceli je mozne funkci prepojit s inym sheetom? Dakujemcitovat
icon #021678
avatar
Nestačí vyskúšať predtým, než položíš otázku? 6citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse