< návrat zpět

MS Excel


Téma: Vytvoření tabulky z tabulky za určitých podmínek rss

Zaslal/a 18.2.2015 8:11

Dobrý den,

prosím pěkně o pomoc s tabulkou

http://leteckaposta.cz/uploaded/741118685

Na základě listu DATA potřebuju dvě tabulky, které obsahují pouze ty hodnoty na základě dvou podmínek.
1.) Útrata je větší než 0
2.) Tabulka skupina 0 (na listu skupina 0) obsahuje pouze jména z tabulky DATA ve skupině 0

Ono by to bylo snadné, tak jak jsem to už udělal, přes vnořenou funkci když ve funkci když, ale jelikož se v originále jedná o tabulku se 150ti jmény, tak se mi na tabulce kterou chci tisknout (skupina 0,1) nehodí prázdné řádky...

Proto sem vás chtěl poprosit o pomoc, jaký jinou funkci použít, případně jak vzorec upravit.
Ještě by to šlo samozřejme vyřešit jednou pomínkou a filtrama, jenže to už je každý měšíc kliknutí navíc a já jsem si chtěl tabulku co nejvíce zjednodušit a nějak jsem si říkal že by to excel mohl umět.

Jinak s tabulkou DATA se nesmí manipulovat tak, že by se měnilo pořadí jmen (jelikož každý měsíc dostanu data (útrata) v přesném pořadí.

Nerad bych v tabulce používal makra :)

Používám Office 2013, ale pro jistotu jsem tabulku uložil jen jako xls

Díky moc

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

Strana:  1 2 3   další »
icon #023690
eLCHa
Pokud jsem pochopil, tak jste si vlastně odpověděl sám.

Protože
Nerad bych v tabulce používal makra :)
a
nehodí prázdné řádky...
tak
Ještě by to šlo samozřejme vyřešit jednou pomínkou a filtrama

Pokud nechcete VBA, máte 2 možnosti - Automatický filtr, nebo v listech Skupina 0 a Skupina 1 použít vyhledávací funkce (např.: SVYHLEDAT). Nicméně v tom druhém případě pravděpodobně budete muset mít nějaké ty rezervní řádky navíc a to je to co nechcete. Já to umím (a to i "bez" těch rezervních řádků) a jsem přesně ten typ nešlo by to o jeden klik méně, ale přesto bych raději volil možnost Automatický filtr.citovat
#023693
avatar

eLCHa napsal/a:


Pokud nechcete VBA, máte 2 možnosti - Automatický filtr, nebo v listech Skupina 0 a Skupina 1 použít vyhledávací funkce (např.: SVYHLEDAT). Nicméně v tom druhém případě pravděpodobně budete muset mít nějaké ty rezervní řádky navíc a to je to co nechcete. Já to umím (a to i "bez" těch rezervních řádků) a jsem přesně ten typ nešlo by to o jeden klik méně, ale přesto bych raději volil možnost Automatický filtr.


svyhledat nejde použít a to z důvodu, že porovnává buňky v prvním sloupci - já nemám žádné buňky k porovnání, já mám jen dvě podmínky, takže když dám podmínku hledej větší než 0, tak to najde pouze první řádek s touto podmínkou a když se vzorec nakopíruje, tak je výsledek vždy stejný.... Četl jsem ještě že jde použít kombinace funkcí pozvyhledat a index, jenže tam je prý podmínkou, že vyhledávaná jména budou srovnáma podle abecedy a to jak jsem psal nemůžu, protože potřebuju přesné pořadí jmen...

Použití filtru je právě to co nechci, muselo by se totiž vždy kliknout na aktualizovat filtr, navíc jak jsem psal, tak je to tabulka se 150ti řádky a výstupní tabulka zpravidla mívá cca 10řádků...citovat
icon #023698
eLCHa

Honzyg napsal/a:

svyhledat nejde použít

Jste si jistý? Já jsem si jistý, že ji použít lze a navíc jsem napsal: použít vyhledávací funkce (např.: SVYHLEDAT).citovat
#023699
avatar

eLCHa napsal/a:

Honzyg napsal/a:svyhledat nejde použít
Jste si jistý? Já jsem si jistý, že ji použít lze a navíc jsem napsal: použít vyhledávací funkce (např.: SVYHLEDAT).


Ok, můžete mi prosím prozradit jak? Než abychom se tu dohadovali zda to lze či nelze? Díky :)citovat
icon #023700
eLCHa
Já se s Vámi nedohaduju ;)
Máte tam 2 ukázky - jedna SVYHLEDAT, jedna INDEX/POZVYHLEDAT.
Ale věřte nebo ne, podle toho, jak jste to popsal je nejlepší Automatický filtr ;).
Příloha: zip23700_tabulka.zip (23kB, staženo 42x)
citovat
#023706
avatar

eLCHa napsal/a:

Já se s Vámi nedohaduju ;)
Máte tam 2 ukázky - jedna SVYHLEDAT, jedna INDEX/POZVYHLEDAT.
Ale věřte nebo ne, podle toho, jak jste to popsal je nejlepší Automatický filtr ;).Příloha: 23700_tabulka.zip


Super, díky, tak nějak jsem si to představoval :) jen tam budu muset nějak dodělat tu druhou podmínku, že útrata musí být větší než 0, předpokládám, že funkcí countifs ?

A když bych chtěl výslednou tabulku srovnat podle abecedy, tak to taky nepůjde, že? :)

Díky moc:)citovat
icon #023707
avatar
@eLCHa:Pokud nechcete VBA, máte 2 možnosti
Tých možností je určite viac, sám ste okrem dvoch uvedených vytvoril i riešenie za pomoci vzorcov. Samozrejme, dá sa použiť napr. mnou často zmieňovaná MSquery. Toto je síce jednoduchá úloha, ale na komplikovanejšie filtrovanie/triedenie je MSquery veľmi vhodná. V prípade riešenia tejto jednoduchej úlohy zápis SQL v MSquery takto:SELECT Jméno, ůtrata
FROM `Data$`
WHERE (`Data$`.skupina=0)
citovat
#023709
avatar

AL napsal/a:

V prípade riešenia tejto jednoduchej úlohy zápis SQL v MSquery takto:SELECT Jméno, ůtrata
FROM `Data$`
WHERE (`Data$`.skupina=0)


Já blbec tam fakt napsal kroužkované ů 6

No mysql je pro mě španělská vesnice :(citovat
icon #023711
avatar
jj ů na začiatku si napísal, sa Vám tí Vaši predkovia trochu mstia tým upálením majstra Husa, ktorý tak nemohol dotiahnuť reformu Vášho písma do konca 1

na MSquery nič nie je, stačí vyskúšať, jednoduché typy dotazov tvoríš v podstate celé v grafickom rozhraní, až u zložitejších potrebuješ už nejakú znalosť SQLcitovat
icon #023713
eLCHa
@Honzyg
ano - ůpěl jsem, když jsem to viděl, nicméně podle prvního příspěvku jsem věděl, že je to překlep (na rozdíl od nekonečného vlákna týkajícího ses nevyditelnych riadkou - do kterého raději ani nekoukám - ale pořád se vrací)

Základy SQL Vám zaberou hodinu studia - nic na tom není

@AL
Ano - odvážně jsem napsal
Pokud nechcete VBA, máte 2 možnosti - Automatický filtr, nebo v listech Skupina 0 a Skupina 1 použít vyhledávací funkce (např.: SVYHLEDAT).
což asi v excelu nikdy neplatí. Pokud si to přečtete jestě jednou, dojde Vám,, že jsem přiložil druhou ze dvou mnou zmiňovaných možností - FUNKCE ve vzorcích ;))
Máte pravdu, na MSQuery zapomínám.

Ale to nemění nic na mém názoru ;))citovat

Strana:  1 2 3   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Uspořádání dat do tabulky

elninoslov • 15.4. 14:19

QR kód

parkovec • 15.4. 13:53

Uspořádání dat do tabulky

lubo • 15.4. 12:10

Uspořádání dat do tabulky

Marw • 14.4. 19:41

Uspořádání dat do tabulky

elninoslov • 14.4. 10:08

Uspořádání dat do tabulky

Marw • 14.4. 9:30

hláška

elninoslov • 13.4. 8:45