< návrat zpět

MS Excel


Téma: Vytvoření tabulky z tabulky za určitých podmínek rss

Zaslal/a 18.2.2015 8:11

Dobrý den,

prosím pěkně o pomoc s tabulkou

http://leteckaposta.cz/uploaded/741118685

Na základě listu DATA potřebuju dvě tabulky, které obsahují pouze ty hodnoty na základě dvou podmínek.
1.) Útrata je větší než 0
2.) Tabulka skupina 0 (na listu skupina 0) obsahuje pouze jména z tabulky DATA ve skupině 0

Ono by to bylo snadné, tak jak jsem to už udělal, přes vnořenou funkci když ve funkci když, ale jelikož se v originále jedná o tabulku se 150ti jmény, tak se mi na tabulce kterou chci tisknout (skupina 0,1) nehodí prázdné řádky...

Proto sem vás chtěl poprosit o pomoc, jaký jinou funkci použít, případně jak vzorec upravit.
Ještě by to šlo samozřejme vyřešit jednou pomínkou a filtrama, jenže to už je každý měšíc kliknutí navíc a já jsem si chtěl tabulku co nejvíce zjednodušit a nějak jsem si říkal že by to excel mohl umět.

Jinak s tabulkou DATA se nesmí manipulovat tak, že by se měnilo pořadí jmen (jelikož každý měsíc dostanu data (útrata) v přesném pořadí.

Nerad bych v tabulce používal makra :)

Používám Office 2013, ale pro jistotu jsem tabulku uložil jen jako xls

Díky moc

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

Strana:  « předchozí  1 2 3   další »
icon #023714
avatar
eLCHa, napísal som: sám ste okrem dvoch uvedených vytvoril i riešenie za pomoci vzorcov
Ja Vaše príspevky čítam pozorne 1
S nevyditeľnými riadkami naprostý súhlas, fakt brutálna telenovela 1

edit: aha, Vy to tam fakt píšete, že okrem VBA 2 možnosti, takže ospravedlňujem sa za nepozornosť a hlboká poklona 1citovat
#023715
avatar

eLCHa napsal/a:

@Honzyg
ano - ůpěl jsem, když jsem to viděl, nicméně podle prvního příspěvku jsem věděl, že je to překlep (na rozdíl od nekonečného vlákna týkajícího ses nevyditelnych riadkou - do kterého raději ani nekoukám - ale pořád se vrací)

Základy SQL Vám zaberou hodinu studia - nic na tom není

Tak mi doporučte tu hodinovou literaturu :))

Jinak a co můj poslední dotaz - jde to ještě nějak šikovně srovnat podle abecedy?
Díky :)citovat
icon #023716
avatar
Tak mi doporučte tu hodinovou literaturu :)) Nechceš toho trochu moc? 1 Skús napr. Google..

Jinak a co můj poslední dotaz - jde to ještě nějak šikovně srovnat podle abecedy? V SQL 1 inštrukcia ORDER BY 1 1 1 . Ospravedlňujem sa za tú trochu škodoradosti.

Ale aby si nepovedal, že som zlý, tak napr. tuná sú nejaké základy SQL (niečo z toho sa dá stihnúť i za tú hodinu 1 )http://www.w3schools.com/sql/citovat
#023721
avatar

AL napsal/a:

Tak mi doporučte tu hodinovou literaturu :)) Nechceš toho trochu moc? Skús napr. Google..

Jinak a co můj poslední dotaz - jde to ještě nějak šikovně srovnat podle abecedy? V SQL inštrukcia ORDER BY . Ospravedlňujem sa za tú trochu škodoradosti.

Ale aby si nepovedal, že som zlý, tak napr. tuná sú nejaké základy SQL (niečo z toho sa dá stihnúť i za tú hodinu )http://www.w3schools.com/sql/


Nezlob se na mě zase ty, ale už si tu napsal asi 5tý příspěvek, který byl vlastně úplně zbytečný, protože se nikdo neprosil o to, jak to udělat v SQL, to je jako bych se zeptal, jak nejlépe nožem nakrájet jablka a ty bys napsal - hoď je do kráječe... Ano poprvé si tu napsal, že by to šlo elegantně udělat v SQL, ok beru, ale stačilo....citovat
icon #023722
eLCHa

AL napsal/a:

...Ja Vaše príspevky čítam pozorne...
...edit: aha, Vy to tam fakt píšete, že okrem VBA 2 možnosti, takže ospravedlňujem sa za nepozornosť a hlboká poklona


;))
+1citovat
icon #023724
eLCHa

Honzyg napsal/a:


Tak mi doporučte tu hodinovou literaturu :))

Jinak a co můj poslední dotaz - jde to ještě nějak šikovně srovnat podle abecedy?
Díky :)


stejně jako AL
w3schools

poslední dotaz = SUMIFS?
asi ano, vyzkoušejte uvidíte

seřadit by to šlo i podle vzorců, zase - umím to, ale je to moje know-how ;) a hlavně je to krapet náročnější a já teď opravdu nemám moc času
zastanu se ALa - pomocí MSQuery + SQL je to asi jednoduššícitovat
icon #023727
avatar
@ milý pán chytrý
o.k. pár minút ti ešte venujem, sľubujem, že už naposledy

ad:protože se nikdo neprosil o to, jak to udělat v SQL
Vážne? Mám dojem, že v úvode si písal akurát to, že by si nerád VBA...
MSquery je integrovanou súčasťou Excelu už po niekoľko posledných verzií, nenapísal si, že MSquery nie je cesta.
Uviedol si, neskôr, akurát, že je to pre teba španielska dedina. Ja dodám, že úplne rovnako si na tom i so vzorcami, inak by si nemohol napísať blud typu:Četl jsem ještě že jde použít kombinace funkcí pozvyhledat a index, jenže tam je prý podmínkou, že vyhledávaná jména budou srovnáma podle abecedy.
No, vlastne, už toto ma mohlo upozorniť, že je niečo špatne a navrhnutie MSquery je v tomto prípade hádzanie periel svini.
Je samozrejme možné vytvoriť obskurný vzorec, ktorý to celé zvládne tiež. Ale ten je schopný vytvoriť eLCHa, ja by som ho dal asi tiež, ale ty, panáčku, ani omylom.
Pokiaľ reagujem až po takej kapacite, akou je eLCHa, tak, ver alebo nie, iba v prípade, že ma zrovna napadlo podstatne jednoduchšie riešenie, čo je v tomto prípade zapojenie MSquery, pre ktoré je to záležitosť necelej minúty (vytvoriť dotaz tak, aby bol funkčný).
Kvalitu tohto fóra drží na akej-takej úrovni akurát pár jedincov, ktorí prichádzajú so zaujímavými problémami alebo dávajú riešenia, ktoré môžu niekoho ďalšieho inšpirovať. Kvôli nim mám ešte stále nejakú chuť to tu navštevovať. Väčšinou sa človek ale prehrabáva spústou balastu tvoreného príspevkami, obsahom ktorých je v podstate akurát: mám problém, zrozumiteľne popísať ho nedokážem, prílohu nedám, páč pracujem s citlivými údajmi, prosím hlavne žiadne makrá a ideálne čo najmenej klikov. Tak mi láskavo dodajte vzorec, ktorý budete vymýšľať hodinu a ja vám na záver poviem, nene, to neeefungujeee, blé, blé, blé. Takže vitaj 1, je, myslím, jasné, v ktorej skupine si, kvôli tej tu ja určite nie som..citovat
#023730
avatar
@ AL
sa Ti divím, že sa namáhaš 2citovat
icon #023731
avatar
njn, ale na tú vetičku mám copyright, tak bacha 1
Ešte je dobrá táto: Každý dobrý skutok má byť po zásluhe potrestaný.citovat
#023739
avatar

AL napsal/a:

@ milý pán chytrý
o.k. pár minút ti ešte venujem, sľubujem, že už naposledy


Ano prosím, už naposledy a to z těchto důvodů:

Tak za 1.) napsat někomu používej google, když se zeptá na to, co mu můžete doporučit ti příjde ok? Je rozdíl v tom se zeptat "a kde to mám hledat" a rozdíl "co mi doporučíte"....

Za 2.)

AL napsal/a:

@
Uviedol si, neskôr, akurát, že je to pre teba španielska dedina. Ja dodám, že úplne rovnako si na tom i so vzorcami, inak by si nemohol napísať blud typu.....
Ale ten je schopný vytvoriť eLCHa, ja by som ho dal asi tiež, ale ty, panáčku, ani omylom.


Nikdy jsem netvrdil, že ovládám excel, ba naopak jsem zde slušně prosil o radu, tudíž sis takovéhle řeči mohl taky nechat...

Za 3.)
Pan eLCHa je vážně kapacita a já jsem mu vděčný za to, že se mi snažil pomoct a pomohl (alespoň někdo)...
Což se o tobě říct opravdu nedá, když už ses obtěžoval napsat udělej to v msquery tak si mohl přiložit ukázku řešení jako pádný argument... Jak jsem již psal, nikdy jsem netvrdil a netvrdím, že ovládám excel, ale mám snahu se jej alespoň trošku naučit, z toho důvodu tu řeším takovéto hovadiny...

Za 4.)
Spíše taková poznámka - nevím co tě opravňuje lidem na fóru tykat, sám se v každém svém cca pátém příspěvku zde na fóru rozčiluješ, že ti nikdo ani nepoděkoval (někdy ani není za co, že?), takže nežádej slušnost od lidí, když Ti samotnému chybí...
A pozor aby tě náhodou někdo z něčeho nenařknul, to jde u tebe slušnost úplně stranou a uchýlíš se k urážkám...

Toto téma stejně už nikam nevede a akorát se teď budou ozývat tvoji zastánci a zastávat se tě, rozpitvávat moje věty a psát zde hloupé a zbytečné příspěvky....

Takže prosím admina aby toto téma už uzamknul.

A děkuji ještě jednou eLCHa za pomoc.citovat

Strana:  « předchozí  1 2 3   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

rozlisna tlac excelu na 2 pc

Michalko • 24.6. 7:04

rozlisna tlac excelu na 2 pc

Stalker • 23.6. 20:41

rozlisna tlac excelu na 2 pc

Michalko • 23.6. 17:55

Načíst a označit shodu

Jess • 21.6. 17:38

Tlac s farebneho

ivana1 • 19.6. 22:16

GRAF teploty

Scraper • 18.6. 15:34

Vyhledat dnešní datum když je číslo jako text

veny • 17.6. 13:56