< návrat zpět

MS Excel


Téma: Podmíněné formátování konti tabulka - ikony rss

Zaslal/a 20.11.2015 15:38

AlfanZdravím,
chtěl bych požádat o pomoc s podmíněným formátováním v konti tabulce.
Podmíněné formátování mám u hodnot na listu „přehled“ ve sloupci „F“.
Pokud je v konkrétním řádku ve sloupci „L“ hodnota nižší než hodnota ve sloupci „I“, tak by měl být „červený křížek“ jinak „zelená fajfka“.
Nemohu to nastavit pro celý sloupce „F“ najednou.
Děkuji

Příloha: rar28190_externi-dopravci-prehled-wall.rar (27kB, staženo 37x)
Zaslat odpověď >

#028247
avatar
Zkuste aplikovat podminene formatovani na cely sloupec, ne na jednu bunku (tzn napr $F:$F misto $F$5). Pri aplikaci filtru si to pak excel automaticky vyhodnoti (tzn podminene formatovani bude aplikovano na celou oblast Pivot tabulky).citovat
#028249
Alfan
To bohužel nelze aplikovat v kontingenční tabulce 7citovat
#028250
avatar
myslím, že jediné řešení bude v tom, že si do sloupce s limitem vypočteš daný poměr a podle této hodnoty pak budeš porovnávat, protože jinak to asi nepůjde, absolutní odkazy při formátování sad ikon jsou prostě problém.

nevím, zda by absolutní odkaz nešel obejít např. přes nepřímý.odkaz

anebo to neformátovat sadou ikon, ale jen podle vzorce, sice to nebude vypadat tak profesionálně, ale taky by mohlo stačit :-)citovat
#028251
Alfan
Já právě myslel, že tím vzorcem to vyřeším. Vzorec mi vlastně počítá ten poměr.
Ještě mě napadá nový sloupce s poměrem a pak v něm nastavit barvu písma tak, aby to nebylo vidět, aby ta data někoho nemátla.
Tajně jsem doufal, že mi někdo ze zkušenějších poradí, jak na to 1citovat
icon #028253
eLCHa
Do toho souboru jsem nekoukal. Ale tipuji, že to bude podobné, jako většina Vašich příloh. Takže je tam kód na aktualizaci.

Kontingenční tabulky jsou skvělý nástroj, slouží ale k analýze. Proto celkem rozumím tomu, že tam nefunguje podmíněné formátování - navíc ikony.

Takže chcete-li radu - vytvořte si tabulku - pravděpodobně si vystačíte se SUMIFS a v ní si už můžete formátovat jak chcete. Aktualizaci řešit nemusíte, jsou ta vzorce. Max seznam položek (řádků) - kó už tam stejně máte.citovat
#028255
Alfan
@eLCHa
Já mám vstupní data ve formátu Tabulky na listu "data".
Momentálně tam je 10 externích dopravců a na každém řádku má údaje o jejich vozech a cenách. A tento seznam se bude pravidelně doplňovat a aktualizovat a proto ta kombinace --> Tabulka + KT a podmíněné formátování.
Tu KT jsem použil pro analýzu a ikony v podmíněném formátování jsem chtěl pro přehlednost, když se to tiskne černobíle, aby to bylo vidět. Jinak bych to samozřejmě řešil standardním podmíněným formátováním bez ikon.
Prostě jsem si, mylně, myslel, že tím "vzorcem" v podmíněném formátování dostanu do zobrazení i ikony, ale bohužel to tedy zřejmě nejde.citovat
#028336
avatar
ono to podmíněné formátování jde, ale problém je, že je tam nutnost těch absolutních odkazů, proto se pak jeví, že PF nefunguje, ale ono funguje, bohužel jen pro jeden řádek..

Pokud se to tiskne černobíle, pořád se dá použít podmíněné formátování jen podle vzorce a např ztučnit, nebo zvětšit písmo u nevyhovujících poměrů tak, aby to bylo patrno na první pohled, není nutnost tam mít ikony :-)citovat
#028339
Alfan
Nakonec jsem to vyřešil Počítaným polem se zobrazením pouze ikony.
Ikony jsou dobré pro na to zobrazení.
Každopádně všem díky za tipy a rady.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse