< návrat zpět

MS Excel


Téma: Jak správně nahradit rss

Zaslal/a 28.10.2010 13:21

Přeji všem krásný den.
Potřebovala bych poradit s následujícím problémem. Potřebuji zautomatizovat nahrazování části textového řetězce ve vzorci (odkazu na buňku) jiným textovým řetězcem, který je však proměnlivý. Konkrétně se jedná o následující:
Vytvářím si prográmek, obsahující mj. účetní knihu, do které by měly být zapisovány údaje z jednotlivých vystavených faktur. V rámci souboru je rovněž vytvořen vzor faktury, který se pomocí jednoduchého makra rozkopírovává (nové listy se pak označují jako "Faktura (2)" atd.).
Potřebovala bych poradit, jak mohu tuto proměnnou (název listu) dostat do funkce "nahradit" jako nový textový řetězec, který nahrazuje původní textový řetězec v jednotlivých odkazech v rámci účetní knihy (tj. aby se mi data z nově vytvořených faktur zapsala po stisku tlačítka do účetní knihy).
Název nového listu jsem získala pomocí funkcí POLÍČKO, ČÁST a HLEDAT, přes jednoduché makro takto získaný údaj převedu na hodnotu (z nějakého důvodu se mi totiž hodnota ztrácí při přepínání mezi listy) a přes funkci INDEX jsem se ji pokoušela načíst jako jeden z argumentů funkce NAHRADIT. Bohužel toto ale nefunguje.
Můžete mi prosím poradit, kde může být problém, případně jak jinak tento problém vyřešit (jakou jinou funkcí)?
Moc díky.
PS: Pro snazší pochopení problému připojuji soubor.

Příloha: rar2913_cetnictvi_prosba-o-radu.rar (31kB, staženo 27x)
Zaslat odpověď >

#002914
avatar
Ještě jsem zapomněla podotknout, že potřebuji toto dostat do nějakého makra, protože se souborem bude pracovat moje mamka, která bohužel excel moc neovládá, ale fakturovat a vést evidenci bude muset, a tak se jí to snažím ulehčit.citovat
#003477
avatar
pozri to, a daj vediet ci je to OK, kedze som dost dobre nerozumel v com je problem spravil som to po svojom, neviem co presne chces kopirovat z faktury do UK tak si to uprav, potom neviem ci chces zachovat vsetky faktury alebo ich chces zmazat? - este maly problemi mam iba 2003 - nechce sa mi koli jednemu suboru instalovat novy office
Příloha: zip3477_kopie-xl0000003.zip (24kB, staženo 28x)
citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse