< návrat zpět

MS Excel


Téma: Range -Select rss

Zaslal/a 31.8.2016 14:58

Zdravím
určitě to bude nějaká pitomost, ale... Neseje to :-)
Na jinem listu (než z kterého spouštím makro) potřebuji ve vybrané oblasti (H2 - poslední řádek H) k obsahu každé buňky přičíst 0 (=udělat z obsahu buňky číslo).

Sub Vyber()
ActiveWorkbook.Sheets("ListM").Range(Range("H2"), Range("H2").End(xlDown)).Select
For Each cell In Selection
cell.Value = cell.Value + 0
Next
End Sub

Zaslat odpověď >

Strana:  « předchozí  1 2 3   další »
#032532
avatar
teď už musím pryč, zítra dodám.. Zatím díkycitovat
#032534
avatar
Vesměs pro eLCHa: V příloze zkušební data. U mě v Excelu 2010 ten pacholek pochopí čárku jako oddělovač tisíců a korektně proběhne jen ruční oprava po výzvě smarttagu (zelený trojúhelníček).
Příloha: zip32534_data.zip (15kB, staženo 23x)
citovat
icon #032535
eLCHa
Taková blbost a více než 10 postů ;))) With ActiveWorkbook.Sheets("ListM")
With .Range(.Range("H2"), .Range("H2").End(xlDown))
.Value = .Value
End With '.Range(.Range("H2"), .Range("H2").End(xlDown))
End With 'ActiveWorkbook.Sheets("ListM")
citovat
#032537
avatar
No jo, jenže ono mi to nefunguje, mám to rozbitý :-) Alespoň na tom demu, co jsem si stvořil. Taky jsem myslel, že už to nikdy nebudu muset řešit...citovat
icon #032538
eLCHa
@xlnc
Pravda - no beru zpět
ani .FormulaLocal=.FormulaLocalnefunguje
6.5 mění na 6.5.2016 - potvora excel ;)))citovat
#032539
avatar
A nefunguje bohužel ani to přenásobení.. Takže zasedá vědecká rada :-) (do pytle ten web snad je umístěný na serveru PC 386, ta odezva je bez pardonu debilní!)citovat
#032540
avatar
No do prkýnka.. přenásobení provedené ručně funguje, pod makrem ne.citovat
icon #032541
eLCHa
Mno - už musím jít, ale zkuste With ActiveWorkbook.Sheets("ListM")
With .Range(.Range("H2"), .Range("H2").End(xlDown))
.TextToColumns Destination:=.Cells, DecimalSeparator:=",", ThousandsSeparator:=" "
End With '.Range(.Range("H2"), .Range("H2").End(xlDown))
End With 'ActiveWorkbook.Sheets("ListM")
citovat
#032543
elninoslov
A EVALUATE si s tým tiež neporadí ?
Dim RNG As Range
With Worksheets("ListM")
Set RNG = .Range(Range("H2"), Range("H2").End(xlDown))
RNG.Value = Evaluate("=1*" & RNG.Address)
End With
Set RNG = Nothing


EDIT: Nie, neporadí, nevracia totiž pole, ani správnu interpretáciu.citovat
#032544
avatar
No podarilo sa mi to takto. Ale nadšený z toho nie som. A ani tomu nerozumiem.

With ActiveWorkbook.Sheets("ListM")
With .Range(.Range("H2"), .Range("H2").End(xlDown))

.Replace What:=",", Replacement:=".", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False

.Value = .Value
End With '.Range(.Range("H2"), .Range("H2").End(xlDown))
End With 'ActiveWorkbook.Sheets("ListM")


Dokonca stačí aj takto:
With ActiveWorkbook.Sheets("ListM")
With .Range(.Range("H2"), .Range("H2").End(xlDown))
.Replace What:=",", Replacement:="."
End With '.Range(.Range("H2"), .Range("H2").End(xlDown))
End With 'ActiveWorkbook.Sheets("ListM")
citovat

Strana:  « předchozí  1 2 3   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

excell uprava riadku vzorca

orangezradca • 13.6. 20:37

pomala tlac s exelu

jano5 • 12.6. 9:44

GRAF teploty

JoKe • 12.6. 9:22

Filtrování dat

Imh0tep • 12.6. 8:35

Filtrování dat

Lader • 11.6. 23:22

Filtrování dat

Imh0tep • 11.6. 21:15

Zjištění směny dle data a času

Ontik • 11.6. 14:23