< návrat zpět

MS Excel


Téma: Vložení dat z Userform rss

Zaslal/a 28.11.2010 18:37

Zdravím chytré hlavy přes excel...
Opět laboruji nad userformem a naratil jsem na problém při vkládání dat do listu. V přiloženém sešitě jsou listy nabídka, faktura a položky. S Nifkim jsem již řešil vkládání položek do nabídky. Teď jsem si vymyslel, že bych zároveň z jednoho userformu potřeboval vkládat položky jak do listu položky, tak do listu faktury. Userform by se aktivoval pouze v listu nabídka kam se momentálně data vkládají. Potřebuji, aby se ale list faktura při vkládání položek neaktivoval. Prostě abych při vkládání operoval pouze na listu nabídky a přitom se mě do faktury vkládalo co do nabídky. Poradíte mě, prosím, někdo? Zkoušel jsem laborovat s kódem, ale nic moc. Spíš nic, než moc. Díky Marfi

Příloha: rar3348_nabidka-a-faktura.rar (200kB, staženo 23x)
Zaslat odpověď >

#003350
avatar
No a ještě mám jeden problém, teď zrovna koukám, že mě userform nefunguje na MO 2003. Pustil jsem si to v práci na 03 že se v tom trošku pošťourám a nic. Nepracujete prosím někdo na oficce 2003?
Nevíte někdo v čem by to mohlo zlobit?citovat
#003352
avatar
Když dáš

With Worksheet("List1")
.Activate
.range("A1").value = "BLA BLA"
End With

With Worksheet("List2")
.range("A1").value = "BLA BLA"
End With


Activate ti nastaví list aktivní.
Pokud to nepoužiješ na ostatní listy, tak si zapisuj co kde chceš ... jen musíš definovat do kterého listu se to má zapsat, jinak se zapisuje do aktivního listu.


Worksheet("List8").Range("A1").value = "BLA BLA"


Ještě něco
- Pokud použiješ "WorksheetFunction" a do buňky(buněk) Ti někdo vloží nesmysl, pak Ti funkce vytvoří chybu a interpret pozastaví makro. Buňku musíš nejdříve testovat a pak použít a nebo ošetřit chyby.

- Kdyby Ti lehnul Excel, tak je možné, že důvod je použití GOTO 1 v cyklu FOR. Předčasný odchod z cyklu je EXIT FOR. Interpret VBA v EXCELU 2000 na to byl dosti háklivý. Další verze Excelu nevím.
R.citovat
#003354
avatar
Ahoj a díky za rady, ale po pravdě ti moc nerozumím. Ve VBA začínám a kódy jsem netvořil já, to neumím. Dokážu maximálně sestavit formulář v UserForm, ale oživit funkčnost už nedokážu, ikdyž snaha je, ale vždy udělám víc škody než užitku.
Tak nevím jak se tvé rady chytit, protože prostě kódu nerozumím. Vím jen co by to mělo dělat.
Pochopil jsem, asi, že ten kód je špatně napsanej?
Více méně v tom budu pracovat na verzi MO 2007.
Pomůžeš mě to dát dohromady, nebo někdo, kdo by na to měl "chvilku"?citovat
#003358
avatar
Asi se do toho nikomu moc nechce. Tak mě napadlo zda by na to nešel použít nějaký vzorec, který by vyplněná data z nabídky kopíroval do faktury. Funkci Opakovat jsem zkoušel, ale nevyhovuje. Napadá někoho nějaká jiná funkce, vzorec, který by šel použít?citovat
#003361
Stalker
Ahoj tak sem zkusil "přetahat" hodnoty z nabídky do faktury pomocí vzorců. Nějak zvlášť sem to netestoval, ale mělo by to chodit (pokud nechtěně někdo nesmázne vzorec).
Hoď na to vočko. Snad se objeví někdo s elegantnějším řešením.
Ještě sem "poladil" tu větu co máš pod fakturou - bude uvádět aktuální datum vytvoření. Pokud se ti to nehodí tak to smaž.
Příloha: rar3361_nabidka-a-faktura.rar (190kB, staženo 30x)
citovat
#003362
avatar
Ahoj a díky, funguje dle představ. Tak nějak podobně jsem to také zkoušel, ale ikdyž jsem měl v nabídce 0 položek, tak ve faktuře se mě v buňce kde jsou ceny zobrazovali nuly. Takhle je to ale super.

Ještě jedna věc pokud to zvládneš, potřeboval bych, aby mě vkládání položek do nabídky a do položek pomocí userform fungovalo i na MO 2003. V 07 to funguje perfektně, ale pokud si sešit otevřu na office 03 tak mě to hází chybu. Někde v kódu je nějaká chyba která nepracuje v 03, to já nezvládnu najít, ve VBA silně plavu...

Ještě jednou díkycitovat
#003363
Stalker
Ahoj, není za co hlavně, že je to podle představ. S tím VBA Ti bohužel neporadím. Jsem schopnej napsat nebo upravit jednoduchý makro, ale tohle už je mimo moje možnosti. Ve VBA jsem pouhý začátečník. Hold budeš mušet počkat na zdejší ostřílený borce 6citovat
#003364
avatar
Ok, snad někdo poradí. Každopádně ti děkuji.citovat
#003385
avatar
Najde se, prosím, někdo kdo mě s tím poradí?
M.citovat
#003389
avatar
Napiš mi do vzkazu všechno co potřebuješ a já se ti na to přes víkend možná podívám. Zdá se že tento víkend budu taky doma a budu mít chvilku :-Dcitovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

Alfan • 26.4. 7:56

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

elninoslov • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

lubo • 25.4. 19:18

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 15:12

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 15:08

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 14:21