< návrat zpět

MS Excel


Téma: Příliš moc maker rss

Zaslal/a 5.12.2010 13:41

VaseyNeznáte někdo nejjednodušší způsob jak odstranit nepotřebná makra v sešitě? Můj sešit stále "vylepšuju" a modulů přibývá. Mám dojem, že mi to brzdí výpočty 3 . Díky za tipy

Zaslat odpověď >

#003391
avatar
Ubírej po jednom a vždy si to nechej zkontrolovat jestli to nevadí ... ubírej myslím komentuj.citovat
#003404
Vasey
tak to jsem si myslel, díky, budu na to myslet u dalších sešitů! 28citovat
#003410
avatar
Ještě mě napadlo, že makra Ti to nebrzdí ... na to zapomeň.
VBA Ti to může brzdit, za přdpokladu, že máš ve VBA vyrobenou funkci, kterou používáš jako vzorec v nějaké buňce nebo buňkách ... to je ještě horší. V případě, že něco takového máš, pak MUSÍŠ VZOREC VYROBIT AŽ JEJ POTŘEBUJEŠ, jinak při každém přepočítánáví se volá i VBA kod a ten je hodně pomalý oproti vestavěným funkcím.
Druhá věc je příliš hodně vzorců. Každy sloupec (já to tak dělám), který obsahuje hodnoty vyrobené funkcí, makrem, vzorcem apod. si převedu na surové hodnoty buněk.
Poslední věc, co mě trápila, bylo příliš mnoho sloučených buněk. Je to moc hezké, ale pomalé, když těch sloučených oblastí je hodně.
A ještě jedna krizovka. Pokud používáš DSUMA a pod, pak taky pozor. I když je to jen jeden vzorec, tak, když použiješ oblasti cca 50000 řadku a 100 sloupců, tak při provádění makra se tato funkce ve vzorci taky PŘEPOČÍTÁVÁ (Calculate ve VBA) ... a to Ti najednou naskáče na jednoduchém makru třeba 30 minut
... a nepomůže ani 28 28 28 28
Pokud toto dodržíš, pak Ti můžu říci, že mám cca 10 000 řádku VBA v 15 modulech a nic se nebrzdí. Brzdí mi to načítání z externích databází a to už časově vyřešit neumím.
R.citovat
#003413
avatar
... díky za inspirativní odpověď. Je v ní spousta EXCELentních myšlenek...

-vlastní fce >> mrknu jestli by to nešlo udělat exc.fcí (např. součet x-nejvyšších hodnot v řádku)

-převod vzorců na hodnoty >> můj sešit "pracuje" v reálném čase, když zapíšu hodnoty do tabulky tak to má vliv skoro na všechny hodnoty, ale možná něco ano

-sloučené buňky >> nemám skoro žádné, spíš bych se měl brzdit v podmíněném formátování (mám dojem, že to taky brzdí, ale "když já mám tak rád ty barvičky 7 ")

-DSUMA jsem nikdy nepoužil, takže se mám ještě na co těšit 4

díky moccitovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse