< návrat zpět

MS Excel


Téma: 10000x vložit vzorec? rss

Zaslal/a 8.12.2010 8:40

VaseyKonkrétní příklad:
počet řádků = asi 10000
sloupec B = nejstarší data
až po
sloupec FB = nejnovější data
sloupce FC-FT = vzorce, které pracují se sloupci B-FB

každou neděli smažu nejstarší data (sloupec B) a přidám nový sloupec, počet sloupců je stále stejný.
Jenže Excel změní vzorce ve sloupci FC, takže musím nejdřív opravit v jednom řádku vzorce (FC-FT) a pak samozřejmě nakopírovat všechny řádky pod ním (10000x) tímto vzorcem. A to docela dlouho trvá (asi 10 minut). Možná jsem něco přehlédl, možná někdo z vás zná rychlejší řešení, díky.

Zaslat odpověď >

Strana:  « předchozí  1 2
#003456
avatar
Pokud Ti ani tip od Poki-ho nepomohl, pak můžeš zkusit optimalizovat nějak vzorce a nebo si kup nové železo ... pokud ani jedno není možné nebo smysluplné, pak se tím netrap ... prostě to bude chvíli trvat. Kdysi se mi na 486-DX2/66 otvírala tabulka s cca 15-ti listy asi 2,5 hodiny :-)citovat
#003457
Vasey
>RomanNTA - díky, já se tím netrápím, jen jsem chtěl vědět jestli jsem něco neopomněl. Prostě těch pár minut to vydržím. Hezký dencitovat
#003516
avatar
Vasey nevím proč nechceš makro, je to snadné a pokud máš plné řádky a sloupce můžeš použít i to moje, které má dva řádky, takže není nijak složité. Rychlost je taková, že si nestačíš ani utřit ..., a to jsem testoval na cca 23000 řádcích, samozřejmě rozhodují vzorce ve sloucích FC až FT já tam měl součty a průměry, co mi připadalo ke sportovcům odpovídající. Testovací soubor nechci posílat má 64 Mbyte. Kdybys poslal více údajů dalo se to vypiplat (myslím makro) daleko líp

Sub KonecOblsti()
With ActiveSheet
.Range("C1", .Cells(.Rows.Count, "FB").End(3)).Copy .Range("b1")
.Range("FB1", .Cells(.Rows.Count, "FB").End(3)).ClearContents
End With
End Sub
citovat
#003519
Vasey
Romane děkuji, netušil jsem , že je to tak jednoduché. Zase vím něco nového, třeba syntaxe
RANGE(rozsah).COPY RANGE(nová pozice) jsem ještě neviděl a funguje very good. A taky jsem trochu tápal nad END(3), asi alternativa k xlup nebo down ? dík 22citovat
#003524
avatar
:) tak mám dojem, že je skutečně problematické pochopit co druhý chce. Asi je lepší poslat ten vzorek v Excelu.citovat
#042796
avatar
předpokládám, že vzorce odkazují (tj. čtou) na data.
Asi odkazují prostým odkazem. Pokud se mají odkazovat na stále stejnou oblast, jsou přinejmenším 2 možnosti: odkazovat nepřímým odkazem, kde je čtená oblast zapsaná jako text, anebo funkcí POSUN, kde ze posune např. vůči buňce se vzorcem nebo k buňce ve sloupci A. ODKAZ.NEPŘÍMÝ bude možná ještě pomalejší, kdežto POSUN by neměl prakticky zdržovat. Obojí aspoň odstraní zdržení nutným upravováním vzorců.citovat
#042797
MePExG
Je to síce len teoretizovanie (čo ak), ale aj tak pridám doporučenie. Neodstraňujte stĺpec, ale iba zmažte jeho obsah, tak by Vám mala ubudnúť potreba opravovať ostatné vzorce.citovat

Strana:  « předchozí  1 2

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

rozpis zápasů hráčů pro utkání dvou týmů

Anonym • 25.5. 11:54

Hromadné přepsání

elninoslov • 24.5. 10:29

Hromadné přepsání

Nomi • 24.5. 8:32

Index - každý rok začít od 1 Power Query

Alfan • 23.5. 9:17

nepřímý odkaz

elninoslov • 23.5. 0:00

nepřímý odkaz

bordov • 22.5. 18:35

vrácené hodnoty

Anonym • 22.5. 15:46