< návrat zpět

MS Excel


Téma: Office_rejstříky rss

Zaslal/a 5.4.2017 15:27

Pěkné dobré odpoledne, mám velkou prosbu a i přesto, že vím primárně je zde řešena problematika Excel a programování, věřím, že se najde, kdo mi dokáže ještě navíc poradit s WORD a tvorbou rejstříků. Moc by mi pomohlo a prozatím se mi nedaří..

Popis problému:
Potřebuji v rámci tvorby jmenného rejstříku vědět, jak prohodit v konečném soupisu jméno a příjmení - tj. v textu se standardně objevuje jméno ve formě kř. jméno + příjmení a pokud jej označím, aby se dostalo do rejstříku, pak je v něm uvedeno také ve formě kř.jméno + příjmení, ale já potřebuji, aby bylo v rejstříku řazeno opačně - příjmení+kř.jméno. Vím, že to jde tak, že když mám jméno v textu označené a dané do rejstříku tak pojem v závorce přehodím a pak se to promítne i v konečném rejstříku. Problém je, že se tak nestane u všech stejných jmen, která se v textu nalézají a která jsme před tím přidala do rejstříku pomocí možnosti ´´označit vše´´.
Konkrétně:
Označím jméno Otto von Bismark - dám do rejstříku a z možností vyberu ´´označit vše´´ - v rejstříku se mi tak objeví soupis všech stránek, na kterých je jméno uvedeno, ale je uvedené podle jména ´´Otto´´ a ne podle příjmení ´´Bismark´´. Pokud u prvního označeného exempláře změním zadání v závorce (Otto-von-Bismark) na (Bisark-Otto-von) - pak se mi v rejstříku změní pouze tento jeden případ, který se tedy zařadí podle příjmení, ale zbylé exempláře zůstanou řazeny podle kř. jména.

Předem velice děkuji případně i za přesměrování 4
Pěkný den

Zaslat odpověď >

#035957
MePExG
Urobte si zálohu, skúste vymazať register a vložte ho nanovo.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

odpocet a storno tl.

PavDD • 28.3. 8:53

odpocet a storno tl.

Začátečník • 26.3. 14:39

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 10:22

odpocet a storno tl.

elninoslov • 26.3. 7:50

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 7:26

odpocet a storno tl.

elninoslov • 25.3. 22:34

odpocet a storno tl.

Začátečník • 25.3. 15:09