< návrat zpět

MS Excel


Téma: Textové pole rss

Zaslal/a 10.3.2009 22:41

Dobrý den, potřeboval bych poradit následující:
Chci na jednom listě v Excelu napsat do buňky text a v dalších listech potřebuji, aby se mi tento text zobrazil na popředí například v textovém poli (mám zde vložené obrázky a potřebuji nad nimi zobrazit tento text. Nevím, zda je to vůbec možné.
Děkuji

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2 3   další »
icon #000361
admin
Ano, je to možné. Vložte si do listu textové pole. Klikněte myší na textové pole a do příkazové řádku vložte odkaz na buňku z jiného listu.
Například:
=List1!B2
V textovém poli se zobrazí obsah buňky B2 z listu List1.citovat
#030548
avatar
Dobrý den,
Dá se to udělat nějakým způsobem i naopak?? Tak aby v bunce byla hodnota, která je napsána v textovem poli??
Popřípadě dá se nějak sečíst dvě textové pole ve kterých jsou čísla? (nemyslím tím buňky ale textarea). Díky moccitovat
icon #030549
eLCHa
Proč by v excelu měly být údaje v textovém poli a ne v buňkách? Jaké to má výhody?citovat
#030551
avatar
Mělo by to samozřejmě pouze vizuální efekt.. Textové pole jde třeba vložit na popředí nějakého obrazce, který má zakulacené rohy, různobarevné pozadí atd... Kdežto u buňky rohy nezakulatím. :-( Pokud možno chtěl bych se vyhnout makru.citovat
#030556
avatar
Zrovna jsem nasel moznost pruhlednosti obrazku.. Tak mozna by to vyresilo muj problem.. Nebudu pouzivat textarea ale bunky. A prace s tim bude aspon jednodussi... Dikycitovat
#030558
elninoslov
A keby ste niečo také chcel, musíte použiť makro. Napr. takto. Parametrov zadajte koľko chcete sčítať TextBoxov. Musíte poznať meno TextBoxu. Je nanajvýš vhodné si ich premenovať. A potom ich zapíšete ako text spolu s názvom listu, tak ako je v ukážke.
Příloha: zip30558_sucet-textboxov.zip (21kB, staženo 86x)
citovat
#030559
avatar
Tak jsem se splettl jelikoz abych neco napsal do bunek tak musim obrazec vzdy posunout mimo, pak prepsat bunky a pak obrazec prenest zpet.. :-(citovat
icon #030561
eLCHa
O jaký vizuální efekt jde?
O jakou verzi excelu jde?

Já myslím, že řešení je ve správném použití hned první odpovědi.
Pokud nevíte jak - dejte přílohu, čeho vlastně chcete dosáhnout. Sčítat textboxy je nesmysl.citovat
#030564
avatar
elninoslov: Díky moc za zdroják.. Vypadá, že by to mohlo být ono.. ;-)
eLCHa: Asi tak nějak bych chtěl aby výsledný formulář vapadal...citovat
#030565
avatar
zapomenutá priloha
Příloha: zip30565_priklad.zip (8kB, staženo 86x)
citovat

Strana:  1 2 3   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

rozpis zápasů hráčů pro utkání dvou týmů

Anonym • 25.5. 11:54

Hromadné přepsání

elninoslov • 24.5. 10:29

Hromadné přepsání

Nomi • 24.5. 8:32

Index - každý rok začít od 1 Power Query

Alfan • 23.5. 9:17

nepřímý odkaz

elninoslov • 23.5. 0:00

nepřímý odkaz

bordov • 22.5. 18:35

vrácené hodnoty

Anonym • 22.5. 15:46