< návrat zpět

MS Excel


Téma: Porovnavanie dvoch texto, hladanie rss

Zaslal/a 2.8.2017 11:18

Dobry den
Chcel by som sa opytat ci existuje nejaka moznost v excel porovnat dva subory kde su v bunach rozpisane len 8miestne kody produktov s tym aby mi nasledne vypisalo ze v tom druhom dokumente chybaju tieto kody. Ide o to ze v eshope mam synchronizaciu kodov s dodavatelskym skladom a dodavatel uz niektore produkty (kody) v exportnom subore nema a ja ich na stranke mam a chcem ich odstranit. Aby som to nemusel rucne hladat kedze je ich cca 10 000.

Dakujem

Zaslat odpověď >

Strana:  1 2   další »
#037042
avatar
http://excelplus.net/porovnani-dvou-seznamucitovat
icon #037043
eLCHa
COUNTIFcitovat
#037045
avatar

eLCHa napsal/a:

COUNTIF

xlnc napsal/a:

http://excelplus.net/porovnani-dvou-seznamu


Dakujem velmi pekne za odpovede. Toto mi pride trosku dost komplikovane ale jednoduchsie to asi nepojde co?
Ja by som potreboval laickym okom nieco take ze dam porovnat dva stlpce a v tretom mi vyhodi ktore kody z prve sa druhom stlpci nenachadzajucitovat
icon #037046
avatar
Toto mi pride trosku dost komplikovane
To si robis srandu asi...
o.k. Countif je komplikovany, tak si oba 2 zoznamy vytlac, vezmi tuzku a pravitko, a postupne skrtaj zhodne vyskyty

bez urazky, niektori uzivatelia by pmn mali radsej zabudnut, ze excel existuje a venovat sa niecomu "jednoduchemu"citovat
#037047
avatar

AL napsal/a:

Toto mi pride trosku dost komplikovane
To si robis srandu asi...
o.k. Countif je komplikovany, tak si oba 2 zoznamy vytlac, vezmi tuzku a pravitko, a postupne skrtaj zhodne vyskyty

bez urazky, niektori uzivatelia by pmn mali radsej zabudnut, ze excel existuje a venovat sa niecomu "jednoduchemu"


Toto je presne dovod preco som zvazoval ci napisem do fora alebo nie.
To ze sem napisem o pomoc znamena to ze to asi neviem ako 99% ludi ktori na forach tu pomoc hladaju.
Ty nemas ani paru o tom comu sa ja venujem alebo co ovladam a mozno raz niekedy napises na nejake forum s inym zameranim o pomoc kde ti budem vediet pomoct ja pretoze ty o ani len nebudes tusit ze nieco take existuje.
Ak chces pomoct, pomoz, ak nie tak sa prosim ta nevyjadruj.

Dik a sorry ostatnym normalnym ludom ktori toto musia citat..citovat
#037048
avatar
@Matus
A ty si porozumel tomu tvojmu zadaniu bez toho aby si sa pozeral na tie tvoje súbory?citovat
icon #037049
avatar
Mily Matus,
pokial ti Petr alebo Karel, mimochodom, obaja Top riesitelia na fore doporucia Countif, ktory je skutocne najjednoduchsim, najefektivnejsim a najrychlejsim riesenim a ty napises, ze je to prilis komplikovane, tak sorry, stojim si za nazorom, ze excel pre teba proste nie je. Je to z tvojej strany proste neucta, nie si ochotny venovat ani 5 minut na to, aby si zistil, ze countif je trivialny zaklad a nic zlozite na tej funkcii nie je.
Nemam skutocne ani paru, co ovladas, ale to nema ziadnu spojitost s tym, ze v snahe prijat jednoduchu radu ohladom countif si neprejavil ani najmensiu snahu aby si zistil, ze toto je skutocne uplna hracka.
Ja sa vyjadrovat budem, napriek tomu, ze tebe sa to nemusi vzdy pacit.
Prajem krasny slnecny den.citovat
icon #037050
eLCHa
Čemu přesně nerozumíte?
Do toho "delšího" seznamu (který obsahuje i již nepoužívané záznamy) použijte fci COUNTIF a rozkopírujte dolů. Když vrátí 0, tak je to záznam ke smazání.

Nasměroval jsem vás, na internetu najdete spoustu návodů, jak fci použít, přijde mi zbytečné to tu zase psát.citovat
#037051
avatar
Ale ja fakt nemam problem priznat ze excel neovladam keby som ho ovladal tak nepisem na forum. Excel takisto nie je pre mna ano ja si to priznam nemam na to ani cas ani vztah sa tomu venovat. Ale proste potrebujem ho vyuzit na tuto moznost a chcel som tu na tomto fore najst pomoc. To je cele.
Takze este raz, mam dva stlpce - stlpec A kde su rozpisane kody produktov, stlpec C kde su rospisane kody produktov. Ale v prvom stlpci je napriklad 10000 produktov a v druhom stlpci je cca 8000 produktov a ja potrebujem aby mi to po porovnani niekde ukazalo ktore kody zo stlpca A nie su v stlpci C a ja si ich nasledne v eshope mozem zmazat.

Dakujem este raz, ja si fakt cenim kazdu radu len ...

Priklad :

Stlpec A
HN000078
HN000012
HN000660
HN001183
HN001185
HN001186
HN002318
HN002368
....

Stlpec C:
HN002372
HN002371
HN002373
HN002436
HN002435
HN002462
HN002473
....citovat
#037052
avatar
Do B1 dáš vzorec
=IF(COUNTIF(A1;C:C)=0;NA();"ok")
a skopíruješ do konca

Potom stlač
F5
vyber špeciálne > vzorce
zaškrtni iba chyby
a dáš odstrániť riadky.
Teda ak ti nevadí aj odstránenie stlpca C. Pre istotu si ho skopíruj na iný hárok.

Stačí takýto návod?citovat

Strana:  1 2   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse