< návrat zpět

MS Excel


Téma: Přepis komentáře buňky rss

Zaslal/a 2.2.2011 8:19

Zdravím,
na Listu1 mám Pole se seznamem, ve kterém vybírám variantu tech.řešení. Vedle jsem umístil buňku info, jejíž komentář by měl obsahovat popis vybraného tech.řešení. Po pročítání vláken jsem "upirátil" řádek ve VB, který mi přepisuje komentář, ten však pracuje vždy jen po aktivním (cíleném) spuštění makra. Je možné nějak nastavit, aby provedení změny (výběru) v Poli se seznamem spustilo toto makro? Tedy aby se komenty přepisovaly automaticky bez "nutného zásahu obsluhy"?

Tohle je zmiňovaný řádek pro přepis (možná lépe: vložení) komentáře: Cells(32, 11).NoteText Worksheets("2").Cells(11, 2)

Milan.

Zaslat odpověď >

icon #003980
Poki
makro lze spoustet ruznymi zpusoby, napr. zmenou bunky, pokud tedy prepisete hodnotu nejake bunky, lze spustit makro, ktere do vedlejsi bunky zapise hodnotu, kterou definujete.
Mohu to zpracovat, pokud poslete vzorek, tedy soubor...citovat
#003982
avatar
Vřelé díky za Vaši ochotu, samozřejmě budu moc rád. Zaregistruji se a přiložím soubor, ať je tu to řešení případně i ostatním, když už si s tím dáte práci. M.citovat
#003984
avatar
Milý Poki,
hlásím se k Vašim ochotně nabídnutým rukám a bystré hlavě; myšlenka je zhruba taková:

[List1/Pole Rodinné domy a byty] - vždy při změně výběru (scegli/europlus-flex/apod) načíst do komentáře buňky vedle pole [List1/B5,6 - info] obsah buněk, příslušejících výběru [např. List2/b17:b29, resp. List2/c17:c29; apod]. Buňka [List2/a11 - číslo/hodnota vybrané varianty] byla myšlena jako pomocná pro identifikaci buněk, zdrojových pro komentář - viz. pokus o použití vzorce KDYŽ [List2/B12]

Pokus o makro jsem nakonec smazal, jednalo se však jen o ten v úvodu zmiňovaný řádek. VB, resp. programování je pro mne novinkou, zatím jsem si hrál vždy jen se vzorci (5 vyučovacích hodin pascalu nepočítám, přestože byly zajímavé). Ještě jednou Vám děkuji za ochotu.citovat
icon #003987
Poki
Makro je jen pro prvni checkbox na listu1 - ostatni lze udelat podobne (pouze zadat hodnoty promennych v uvodu kodu).
Upravil jsem trosku tabulku na listu2, aby se dala hledat hodnota checkboxu - jinak jsou komentare v makru - tak to snad bude srozumitelne.
Kdyby neco, ozvete se... 2citovat
#003991
avatar
Poki,

nic jiného než RESPEKT a ÚKLONA AŽ K ZEMI (jak už tu kdosi směrem k Vám poznamenal).

Děkuji mnohokrát, je to krásná "vychytávka"; umožní to přehlednou práci koncovému uživateli bez zbytečného členění pracovního pole. Ještě jednou DÍKY!

/ty komentáře v kódu jsou super, přehlednost je pro mne jako začátečníka důležitá/citovat
icon #003992
Poki
Jsem rad, ze to funguje podle predstav.
Jen k tem komentarum v kodu - mel by je psat kazdy, kdo pise nejakou proceduru, protoze po par mesicich se muze neco zmenit a kod bude potreba upravit a potom i jeho tvurce uz nebude vedet, co jak napsal a proc a bude pro nej obtizen se v kodu vyznat.
Pokud tedy budete chtit zacit s VBA (neni to nic tezkeho), doporucuji pouzivat komentare vsude, kde to bude mozne...citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

Alfan • 26.4. 7:56

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

elninoslov • 26.4. 7:54

Vynásobit hodnoty kurzem - Power Query

lubo • 25.4. 19:18

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 15:12

Relativní cesta - zdroje Power Query

Alfan • 25.4. 15:08

Relativní cesta - zdroje Power Query

elninoslov • 25.4. 14:21