< návrat zpět

MS Excel


Téma: globalna premenna rss

Zaslal/a 6.2.2011 14:37

ahojte

potrebujem nadeklarovat a naplnit premennu menoSuboru
aby mi fungovala vo vsetkych userformoch (asi nejak globalne len netusim ako) , alebo ju musim nadefinovat pred kazdym volanim v roznych userformoch ? (momentalne ak zmenim nazov suboru tak samozrejme nefunguju volania makier kedze je v kazdom pevne napisany nazov suboru)

Příloha: rar4026_problemy-na-strojoch.rar (91kB, staženo 24x)
Zaslat odpověď >

icon #004027
Poki
soubor mi nejde otevrit (RAR hlasi, ze je poskozeny).
Kazdopadne. Promennou lze nadeklarovat jako globalni takto:
Public PROMENNA as string (v horni casti modulu).

Jeji naplneni je vsak potreba udelat vzdy znovu (pokud nedojde k predani mezi procedurami)citovat
#004028
avatar
neviem preco hlasi poskodeny archiv , mne to ide aj po stiahnuti, ale dik pomohlo mi tocitovat
#015859
avatar
Ahoj,
"misocko" je chápavý, já potřebuji ještě trochu postrčit. Tuším že řešení ne jednoduché a mám ho před očima bohužel ho né a né uvidět.
V přiloženém souboru dva UserFormy v prvním nasaji z ListBox Index proměnnou a v druhém bych s proměnnou chtěl pracovat.
Deklarace Public je pouze uvnitř UserFormu.
Deklarovat Public v Modulu se mi nedaří - neznám ještě ListBox Index.
Řeším to pomocnou buňkou A1 v List3, ale není to elegantní.
Jistě se najde borec který mi poradí.

Děkuji Mirek
Příloha: rar15859_promnena-public.rar (15kB, staženo 24x)
citovat
#015867
avatar
Oříšek rozlousknut 1
Pro info:
Proměnná z UserFormu je nadřazená té z Modulu. Při spuštění UserFormu1 pomocí Workbook_Open()musí být v prázdném Modulu deklarovaná PUBLIC proměnná, která je pak využitelná v každém UserFormu. 2
Ostatně jak psal skvělý Poki, ale já se do toho zamotal (nadřazenost, prázdný modul a ....)citovat
icon #015879
eLCHa

archangel napsal/a:

Oříšek rozlousknut
Pro info:
Proměnná z UserFormu je nadřazená té z Modulu. Při spuštění UserFormu1 pomocí Workbook_Open()musí být v prázdném Modulu deklarovaná PUBLIC proměnná, která je pak využitelná v každém UserFormu.
Ostatně jak psal skvělý Poki, ale já se do toho zamotal (nadřazenost, prázdný modul a ....)


Mám pocit, že se zamotáváte vesele dál.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

rozpis zápasů hráčů pro utkání dvou týmů

Anonym • 25.5. 11:54

Hromadné přepsání

elninoslov • 24.5. 10:29

Hromadné přepsání

Nomi • 24.5. 8:32

Index - každý rok začít od 1 Power Query

Alfan • 23.5. 9:17

nepřímý odkaz

elninoslov • 23.5. 0:00

nepřímý odkaz

bordov • 22.5. 18:35

vrácené hodnoty

Anonym • 22.5. 15:46