< návrat zpět

MS Excel


Téma: Range pro více buněk rss

Zaslal/a 18.6.2020 9:23

Dobrý den,

je mi jasné, že řešení bude jistě jednoduché, ale jsem začátečník, tak buďte prosím shovívavý. :) Potřebuji poradit ohledně následujícího kódu:
Private Sub CommandButton1_Click()
Range("F3").Value = Range("F3").Value - Range("C3").Value
Range("F4").Value = Range("F4").Value - Range("C4").Value
Range("F5").Value = Range("F5").Value - Range("C5").Value
End Sub
Je to kód, který jednoduše vezme zapsanou hodnotu v jedné buňce a přičte ji k obsahu buňky druhé, při stisku tlačítka.

Problém je, že jako hňup vypisuji každou buňku zvlášť, protože zápis Range("F3:F214") mi na to nefunguje.

Prosím Vás tedy o radu. Jen doplním, že používám excel z řady office 365.

Velice Vám děkuji.

Zaslat odpověď >

#046960
elninoslov
Dá sa na to použiť aj EVALUATE
Private Sub CommandButton1_Click()
Range("F3:F214").Value = Evaluate("=F3:F214+C3:C214")
End Sub

možno pre istotu aj s názvomlistu:
Private Sub CommandButton1_Click()
Range("F3:F214").Value = Evaluate("='" & Parent.Name & "'!F3:F214+'" & Parent.Name & "'!C3:C214")
End Sub

no a klasický postup cez cyklus:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim F(), C(), i As Long
F = Range("F3:F214").Value
C = Range("C3:C214").Value
For i = 1 To UBound(F, 1)
F(i, 1) = F(i, 1) + C(i, 1)
Next i
Range("F3:F214").Value = F
End Sub
citovat
#046961
avatar
Děkuji, už to funguje přesně, jak potřebuji. :)citovat
#046962
avatar

Smilek napsal/a:

Děkuji, už to funguje přesně, jak potřebuji. :)

A chcel si to pripočítavať alebo odpočítavať?
- znamená odpočítať
+ znamená pripočítaťcitovat
#046963
avatar
ještě by taky šlo použít kopírování:
Range("C3:C214").Copy
Range("F3:F214").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlSubtract
Application.CutCopyMode = False

pro odečítání, pro přičtení pak s =xlAddcitovat
#046964
elninoslov
@ marjankaj: Pravda, nevšimol som si, že som zamenil - za + 2citovat
#046965
avatar
V jedné části používám přičítání, jinde zase odečítání. Koukám, že jsem napsal přičítat a do kódu poslal odečítání. :D

Ještě se tam teď snažím vytvořit nějakou historii zaznamenaných údajů, takže je možné, že se ještě ozvu s prosbou o radu. :Dcitovat
#046966
avatar

Smilek napsal/a:

V jedné části používám přičítání, jinde zase odečítání. Koukám, že jsem napsal přičítat a do kódu poslal odečítání. :D

Tak toto by mi ani vo sne nenapadlo. 2 Musím si zaobstarať nejakú guľu. 10citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

rozpis zápasů hráčů pro utkání dvou týmů

Anonym • 25.5. 11:54

Hromadné přepsání

elninoslov • 24.5. 10:29

Hromadné přepsání

Nomi • 24.5. 8:32

Index - každý rok začít od 1 Power Query

Alfan • 23.5. 9:17

nepřímý odkaz

elninoslov • 23.5. 0:00

nepřímý odkaz

bordov • 22.5. 18:35

vrácené hodnoty

Anonym • 22.5. 15:46