< návrat zpět

MS Excel


Téma: Čároví kód v Accessu rss

Zaslal/a 21.7.2020 13:49

Dobrý den,
chtěl bych poradit, jak mohu v programu v Accessu vložit čárový kód.

Potřebuji, aby mi to z rodného čísla vygenerovalo čárový kód bohužel potřebuji to v Accessu.
Což si nevím rady.

Předem Vám děkuji za pomoc.

Zaslat odpověď >

#047401
avatar
toto pojde jedine cez makro.

Kedysi som robil nieco podobne na QR code. Budete si najprv musiet naist stranku na generovanie ciarovych kodov a k tomu spravit makro ktore vam to ulozi do MS accessu ako prilohu (.jpg obrazok)

kedze nemam nato cas tak vam aspon hodim makro na QR code a mozno sa tu niekto najde co vam to prerobi na ciarove kody + save do MS accessu
Příloha: zip47401_qr-code.zip (22kB, staženo 19x)
citovat
#047403
avatar
tu je stranka:
https://sk.calcprofi.com/generator-shtrikh-kodov/barcode.php?code=12345&type=code128

cislo 12345 budete menit na rodne cislocitovat
#047407
avatar
Dobrý den,
kód na tvorbu čárového v Excelu mám a funguje.
Je to přes Font Code 128.
Ale neumím to aby to šlo v Accessu.

V příloze zasílám vzor na tvorbu čárového kódu v Excelu.

Moc Vás prosím o pomoc.
Děkuji
Příloha: zip47407_vzor.zip (19kB, staženo 27x)
citovat
#047409
avatar
teraz som pozeral letmo ten vas program a ten funguje na principe ze prepocita hodnotu do hodnoty ktoru dobre zobrazi ako font code 128.

tak preco taketo prerobene textove udaje nedavate do accesu a potom ked to budete zobrazovat mimo accessu tak tam musite len zapnut font 128?citovat
#047413
avatar
Mám v Acessu bez mála 500 klientů.
Abych dával jednomu po druhém čároví kód jednoduší je když se automatycky z rodného čísla čároví kód vyheneruje u každého.

Já to nezadávám mimo Access je to přímo v Accesu.
Listt mi to vytiskne přímo v Accessu a k tomu potřebuji ten čároví kód.

Děkujicitovat
#047429
avatar
ved rozumiem ale ved tych 500 ludi si hodite do excelu tam to preslahnete cez tu integrovanu excel funkciu .... vysledok z funkcie nakopirujete spat do accessu aj ked to v access tabulke bude v arial fonte ale vo vystupe ked nastavite potom font Code 128 tak to potom bude dobre vypadat.citovat
#047430
avatar
viete co? poslite vzorovu DB v Accesse ktora generuje aj vystup + poslite aj Font CODE 128

a ja vam ten excel prerobim do toho accessu a aj nastavim vystup s spravnym fontom

.... to je podla mna robota asi tak na 10-15minutcitovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Oddělovač polí

Milan-158 • 1.3. 16:01

Oddělovač polí

Whooocak • 1.3. 15:14

Vkládání dat z formuláře na zamknutém listu.

Milan-158 • 1.3. 15:12

Vlastne planovanie zmien

Anonym • 1.3. 7:56

Vkládání dat z formuláře na zamknutém listu.

Začátečník • 28.2. 19:34

Vkládání dat z formuláře na zamknutém listu.

Zdenys84 • 28.2. 19:05

Vkládání dat z formuláře na zamknutém listu.

Zdenys84 • 28.2. 19:00