< návrat zpět

MS Excel


Téma: kopie mezi instancemi Excelu rss

Zaslal/a 7.10.2020 10:11

Ahoj, potřeboval bych poradit s kopírováním mezi otevřenými instancemi excelu.

Mám otevřený excel 1 a v něm sešit 1 a chci třeba A3:I10 makrem zkopírovat do excelu 2 sešitu 1

jak na to?

děkuji za rady

Zaslat odpověď >

Strana:  « předchozí  1 2 3   další »
#048268
avatar
tohle už je na mě moc složité, nějak se mi to tam nedaří implementovat, jsem jen běžný uživatel.
jedná se o to, že při spuštění makra (stisk třeba tlačítka online) v instanci Excelu 1 se vybraná část nakopíruje do vybrané místo v instanci Excelu 2, a pak každý excel dál poběží svým vlastním živote.
Příloha: jpg48268_kop1.jpg (79kB, staženo 34x)
48268_kop1.jpg
citovat
#048523
avatar
pořád se mi to nedaří :-(citovat
#048526
Lugr
Vložte obě přílohy a napište konkrétně co a kam chcete kopírovat.citovat
#048560
avatar
tady to je, z odTUD(A5-I37...) do TADY (A3-...)
ale kopírovat přes makro v odTUD do TADY.
oba dva soubory budou ale otevřené ve dvou instancích excelu.
Příloha: zip48560_odtud.zip (20kB, staženo 15x)
citovat
icon #048561
eLCHa
Položím jednoduchou otázku. Proč?

Možná je to zajímavé a je to i řešitelné, ale proč to dělat?

Navíc, pokud máte 2 instance, lze soubor otevřený v jedné instanci otevřít i v té druhé (jen pro čtení) a z něj kopírovat v rámci instance.citovat
#048562
Lugr
Oba soubory musí být otevřené.
Příloha: zip48562_48560_odtud.zip (30kB, staženo 17x)
citovat
#048563
Fantasyk
Tady máš kód pokud nemáš otevřený soubor tak se ti otevře pokud máš otevřený tak se jen zkopíruje...

Jen si uprav cestu, kde se nachází..

Sub copy()

Dim strBookName As String
strBookName = "TADYkopirovat.xlsx"
If WorkbookOpen(strBookName) Then
Workbooks("TADYkopirovat.xlsx").Worksheets("List1").Range("A3:I35").Value = Workbooks("odTUD.xlsm").Worksheets("List1").Range("A5:I37").Value
Else
Workbooks.Open FileName:="C:\TADYkopirovat.xlsx" ' <-Tady upravit cestu.......


Workbooks("TADYkopirovat.xlsx").Worksheets("List1").Range("A3:I35").Value = Workbooks("odTUD.xlsm").Worksheets("List1").Range("A5:I37").Value
End If

End Sub

Function WorkbookOpen(strWorkBookName As String) As Boolean
Dim oXL As Excel.Application
Dim oBk As Workbook

On Error Resume Next
Set oXL = GetObject(, "Excel.Application")
If Err.Number <> 0 Then
Err.Clear
WorkbookOpen = False
Else
Set oBk = oXL.Workbooks(strWorkBookName)
If oBk Is Nothing Then
WorkbookOpen = False
Else
WorkbookOpen = True
Set oBk = Nothing
End If
End If
Set oXL = Nothing
End Function
citovat
#048564
avatar
děkuji všem za pomoc, řešení od lugr je jen v jedné instanci, to umím, ale tak jsem to nechtěl.

Fantasyk: děkuji, to je ono!!!!!

eLCHa: proč to tak chci? v jenom excelu měřím časy závodu a v druhém se promítaní průběžné výsledky. Když to bylo v jedné instanci a ty průběžné hodily chybu, zastavil se excel a musel jsem to hned řešit, i když mi přibíhali další závodníci. tak, když se seknou průběžní, tak měřit mohu dále.
V jedné instanci by mi to nevadilo, ale potřebuji ještě, ať mi výsledky rotují. když jsem dal prodlevu v rotací, zastaví mi to na tu dobu excel.
já už to vyřešené měl, ale dost často to háže chyby a seka se to, tak teď mám čas, tak se to snažím nějak upravit.
tak jsem to měl:
http://wall.cz/index.php?m=topic&id=39321citovat
#048565
avatar
Fantasyk: teď jsem to ještě prozkoumal, otevírá to ale ten druhý excel ve stejné instanci, ne v nové (další)
Příloha: jpg48565_ins.jpg (9kB, staženo 24x)
48565_ins.jpg
citovat
#048578
Stalker
Ber to jako pokus o řešení. Soubor do kterého se má "kopírovat" se sám otevře a proběhne přenos dat a uložení. Pokud doplníš hodnoty a znovu klikneš na tlačítko dojde a "aktualizaci" a opětovnému uložení.
Data se přenášejí přes pole, tedy jen hodnoty nikoliv formátování.
Příloha: rar48578_kopirovani-mezi-2-instancemi-excelu.rar (37kB, staženo 23x)
citovat

Strana:  « předchozí  1 2 3   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Týden v roce

Petr92 • 16.7. 15:34

Řazení podle času v kategoriích

veny • 16.7. 11:34

špatný výpočet ze zisku - příčina?

Anonym • 12.7. 22:56

špatný výpočet ze zisku - příčina?

Jakoby • 12.7. 12:35

Řazení podle času v kategoriích

Marekh • 12.7. 9:55

Porovnávací Tabulka

Jess • 8.7. 20:49

Vzorec pro zkopírování obsahu buňky.

veny • 6.7. 8:28