< návrat zpět

MS Excel


Téma: Načtení dat off-line rss

Zaslal/a 21.7.2021 9:57

Edit: 22.7.2021 8:30
Zdravím komunitu. V sešitě "Výchozí data" v listu s názvem "Seznam abc" v buňkách oblasti Q16:Q300 mám vzorec, jehož výsledkem je seznam jmen (ze zdrojových dat - list s názvem "Databáze" vybírá pouze řádky označené v jednom sloupci znakem např. "A" - aktivní, slučuje z jednotlivých sloupců jméno, příjmení, titul a výsledný seznam řadí podle abecedy). Tento seznam čítá aktuálně cca 200 aktivních jmen, ale rozsah se průběžně mění, podle toho jak se manuálně aktualizují výchozí zdrojová data v listu "Databáze" (přiřazuje nebo odebírá se jim aktivita, doplňují se nakonec databáze noví lidé). V tom listu "Seznam abc" mám dynamicky pojmenovanou oblast - aktuálně jmény naplněný rozsah z oblasti Q16:Q300. Potřebuji v prvním kroku tuto oblast se jmény nějakou ručně spuštěnou procedurou v právě platné podobě jednorázově přenést (načíst) do listu "Formulář" v jiném sešitu (např. s názvem "Záznamy-1") s první položkou seznamu v buňce E9. Ve formuláři musí být přenesený seznam v podobě hodnot, nikoli vzorců. To proto, aby se po provedeném jednorázovém načtení už dále neměnil - neaktualizoval a nebyl propojen se zdrojovým sešitem. Takto potřebuji načtení hodnot v právě aktuální podobě provádět opakovaně, vždy do nového sešitu, který budu vytvářet (z prvotního vzorového) a ukládat pod jedinečným jménem (Záznamy-2, Záznamy-3 atd.).
V druhém kroku by se potom k jednotlivým jménům měly načíst do dalších sloupců ze zdrojové databáze příslušné další údaje (os. číslo, kód útvaru, rodné č., poznámka a datum).
Jde mi o zautomatizování popisovaného načtení hodnot do připraveného otevřeného sešitu z toho zdrojového, nic víc.
Myslel jsem původně k tomu využít funkci "Načíst data", ale obávám se, že bez makra se to nedá. Prosím, měl by někdo nějaký názor nebo nápad?

Zaslat odpověď >

Nebyly zaslány žádné odpovědi.

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Čas od do

lubo • 19.4. 16:30

Makro smyčka

MilanKop • 19.4. 10:46

Makro smyčka

elninoslov • 19.4. 9:02

Čas od do

elninoslov • 19.4. 8:46

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 13:46

Čas od do

lubo • 18.4. 11:13

Čas od do

jarek1111 • 18.4. 8:32