< návrat zpět

MS Excel


Téma: MessageBox rss

Zaslal/a 28.7.2022 13:38

Dobrý den
Prosím o radu. V přiloženém souboru je popsáno, jak bych si představoval, aby mi messagebox informoval, kdy musí jednotliví hasiči udělat výcvik. Mám excel sešit, který se otevírá každou směnu a tento list bych následně do tohoto sešitu nakopíroval. Při jeho otevření by se spustilo upozornění na následující výcvik.
Děkuji velice.

Příloha: rar53057_vycvik.rar (10kB, staženo 7x)
Zaslat odpověď >

Strana:  1 2   další »
#053058
elninoslov
To upozornenie má prebehnúť iba raz? Alebo každý deň vo vypočítanom mesiaci (pri každom otvorení)?
Tie zelené stĺpce tam budete mať, dajú sa teda kontrolovať obsahy buniek s týmito vypočítanými dátumami?citovat
#053060
avatar
Dobrý dotaz 1 . Při každém otevření v tom měsíci, kdy má provést výcvik. Sloupce s upozorněním jsem proto vymazal. Bylo by to asi moc otravné. Po dalším zapsaném výcviku se datum změní zase o 3 nebo 6 měsíců. Otázce se zelenými sloupci nerozumím 4 .
Děkuji
Příloha: rar53060_vycvik2.rar (10kB, staženo 7x)
citovat
#053061
elninoslov
To "zaokrúhľovanie" na mesiace, bude viesť k nepresnostiam. Pojem na "budúci mesiac", "behom mesiaca" a pod. je veľmi nepresný. Viď posledný riadok. Normálne by som bral do úvahy aj do výpisu presný dátum od 30.4.2022 do 30.7.2022. A 30 a menej dní upozornenie.
Příloha: zip53061_vycvik2.zip (21kB, staženo 7x)
citovat
#053065
avatar
Máte pravdu, v určitých případech je to zavádějící.
Předem děkuji za úpravu. 4citovat
#053067
elninoslov
Napr.
Příloha: zip53067_vycvik3.zip (21kB, staženo 7x)
citovat
#053068
avatar
Velké díky. Dnes měl ale trklo do palice. Tím, že bych list "Výcvik" nakopíroval do toho sešitu ("Strážní kniha", který je uložený jako šablona a který se spouští každou směnu (a ukládá), tak by se ukládal i s případnými změnami v listu "Výcvik", ale šablona by zůstala bez změny. Zkusil jsem list "Výcvik" uložit samostatně do sešitu "DT_OPCH" a do "Strážní knihy" zapsal Application.Run "DT_OPCH.xlsm!Kontrola". Jenže, pokud je sešit "DT_OPCH" zavřený, tak se skript nespustí a vyběhne chybové hlášení. Šlo by toto nějak vyřešit? Omlouvám se, že jsem to nenapsal hned, ale došlo mi to až dnes.
Díkycitovat
#053069
elninoslov
Ja som z toho úplne dopletený. Tie dátumy DT+OPCH sú uložené a dopĺňané kde? V šablóne asi ťažko. Tá šablóna je "šablóna" *.xlsx/*.xlsm, alebo skutočná šablóna *.xltx/*.xltm ? Každá pracovná zmena si otvorí novú čistú šablónu? Ak by bol ten list "Výcvik" s editovateľnými DT+OPCH súčasťou doteraz nespomenutého zošitu, a jednalo by sa iba o riešenie správania na jednom PC, tak by sa asi dal použiť súbor osobných makier PERSONAL.XLSB. To čo Vy každú prac. zmenu uložíte má príponu akú, *.xlsm alebo *.xlsx?
Proste nerozumiem ako je čo s čím zviazané a ako funguje a má fungovať. Skúste to popísať inak.citovat
#053070
avatar
1. šablona je šablona s podporou maker .xltm
2. každá nová směna si otevře šablonu Strážní kniha.xltm
3. po uložení .xlsm
4. pracuje se na jednom PC s více účty. Tyto soubory jsou přístupné všem.
Původně jsem myslel, že editovatelný list "Výcvik" bude součást šablony "Strážní kniha". Pak mi ale docvaklo, že při dalším otevření bude šablona s původními daty a nová data v listě "Výcvik" by byla uložena pouze v souboru v jiné složce s předdefinovaným názvem, kam se ukládají každou směnu.
A tak mě napadlo, zda by nešlo, aby se daly datumy editovat a uložit v samostatném sešitu "DT_OPCH". Následně při otevření šablony "Strážní kniha" by se zobrazil messagebox s daty z "DT_OPCH". Jenže pokud je sešit "DT_OPCH" zavřený, zobrazí se chybové hlášení, že soubor nebyl nalezen ....
Snad je to srozumitelnější 1citovat
#053072
elninoslov
Tak skúste. Najskôr treba nastaviť v šablónovom makre cestu k súboru výcvikov a jeho meno. Šablónu pre úpravy otvárajte v už otvorenom Exceli cez Súbor Otvoriť ..., lebo normálnym dvojklikom sa neotvorí ale vyvolá. Makro vo výcviku je trošku zmenené/jednoduchšie. Prípadne sa pýtajte.
Příloha: zip53072_strazni-knihavycvik-dt_opch.zip (45kB, staženo 11x)
citovat
#053073
avatar
@elninoslov jste borec, díky. Po překlopení do své Strážní knihy mi chvíli trvalo, než jsem přišel na příčinu chybové hlášky "NASTALA CHYBA PŘI ZPRACOVÁNÍ DAT ZE SOUBORU" (a cesta k souboru). Ale VeryHidden list "wsVycvikData" to doufám vyřešil. Po nakopírování tohoto listu do mé knihy hláška zmizela. Makro "Kontrola_vycviku_DT_OPCH" v sešitu "Výcvik DT_OPCH" musí být?
Zítra to trochu potestuji.
DĚKUJI VELICEcitovat

Strana:  1 2   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse