< návrat zpět

MS Excel


Téma: přečíst platbu a zapsat rss

Zaslal/a 22.11.2022 18:14

Dobrý večer.
Měl bych prosbu.
Potřebuju přečíst data v souboru - 2022_11.xls, od řádku 5 po poslední řádek , který obsahuje datum,tam výpis končí.
Pak podle jeho sl."D" - var.symb. vyhledat v seznamu případů v listu "NEB" odpovídající V.S. - ve sl."H" a na tomto řádku ve sl."A" zjistíme odkaz na jméno listu(např NE 1,NE 2) do kterého budeme zapisovat údaje(odpovídajícího var.symb) "datum platby" a "částku".

Pokud se v 2022_11.xls vyskytne v.s. který se vyskytuje v NEB a dat.a částka se úspěšně doplnila, Dopsat do 2022_11.xls sl."O" - "Zapsáno".
Pokud jsou tam platby jiné, jejichž v.s. nebylo nalezeno v NEB, dopsat "Nenalezeno".

Děkuji za jakékoliv rešení.

Příloha: zip53949_plaba.zip (72kB, staženo 7x)
Zaslat odpověď >

Strana:  « předchozí  1 2
#054050
avatar
.citovat
#054056
Stalker
...ještě detail : Kam a jak prosím nejlépe zařadit tu podmínku, že zpracováváme jen položky ze zdroje co mají sl."O" prázdný

Ta podmínka je již v kódu obsažena, přesně na řádku, který zmiňuješ o post níže
If IsEmpty(rng.Offset(, 3).Value) = False Or IsEmpty(rng.Offset(, 14).Value) = True Then

Toto Dim rng As Range, rngID As Range, rngDZ As Range, rngFind As Range
Dim ID As String

je deklarace proměnných.
viz https://wall.cz/excel-navod/deklarace-promennych-a-prehled-datovych-typu-vba

Zkouším to "napasovat" na jiný sešit, stejná struktura a nic mi nenalézá.
To Ti nikdo na dálku neřekne. Nevím už, ze kterého souboru sem vycházel, ale kód sem psal na 3x, dvakrát sem vzteky soubor smazal a chtěl se to ...
Příčnou jsou "nelogické" požadavky (což je možná i důvodem, proč se do toho nikomu nechce), chceš porovnávat variabilní symboly a v spouštěcím souboru z toho uděláš nějaké ID. Další věcí je, že hodnoty ID byly zapsány s nadbytečnými mezerami což bylo příčinou nefunkčnosti.
A další zádrhele se jistě najdou např. minusové položky s VScitovat
#054140
avatar
Můžu ještě dotaz?
Set rngID = ws.Range("H5").Resize(MaxRadek - 4)
to vytvoříme oblast od ř.5 po maxřádek ? proč tam je -4?

poslední řádek sl.H je 8.
takže to vytvoří oblast H5 plus 4 dolů? tzn H5-H8 ?citovat
#054145
avatar
Resize je funkce POSUN.
Pokud dám posun o MaxRadek, tak se z H5 dostanu na H12
Protože jsem na řádku 5, musím odečíst ty 4 předchozí a pak dostanu oblast H5:H8, tedy od H5 po poslední řádek.

No, nevím, jestli jsem to vylepšil :)citovat
#054146
avatar
díkycitovat

Strana:  « předchozí  1 2

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Výmaz řádku podle hodnoty v konkrétním sloupci

elninoslov • 7.2. 21:49

Výmaz řádku podle hodnoty v konkrétním sloupci

Alfan • 7.2. 14:02

Výmaz řádku podle hodnoty v konkrétním sloupci

Alfan • 7.2. 11:44

plán 12 h směn na celý rok

PE1PA • 6.2. 14:56

plán 12 h směn na celý rok

elninoslov • 6.2. 14:16

plán 12 h směn na celý rok

elninoslov • 6.2. 14:15

plán 12 h směn na celý rok

elninoslov • 6.2. 13:21