< návrat zpět

MS Excel


Téma: Přidání řádku - VBA rss

Zaslal/a 30.6.2011 23:00

Ahoj,
potřebovala bych prosím urgentně pomoc s VBA. V souboru mám čtyři tabulky: v prvních dvou tabulkách jsou jen vzorce, tabulky ani vzorce by se neměly měnit, vzorce se odkazují na data v následujících dvou tabulkách.
Ve třetí a čtvrté tabulce se budou zadávat data pouze do žlutě označených buněk. V ostatních buňkách daného řádku jsou vzorce a po uzamčení listu nebudou dostupné.
V souboru potřebuji nějakým způsobem zavést funkci vložení nových řádků ve třetí a čtvrté tabulce, přičemž vzorce a formáty v těchto tabulkách musejí zůstat a zároveň se musí načítat do vzorců v prvních dvou tabulkách.
Myslela jsem, že by bylo nejvhodnější příkazové tlačítko „vložit nový řádek“, aby se do žlutých polí mohla zadat další data, ale bohužel s VBA si neporadím. Řádků tam může přibýt jen pár anebo taky třeba 20.
Jo a list by měl být zamčený pod heslem, zatím jsem ho tedy nechala odemčený. Doufám, že je to nějak řešitelné a že mi někdo zase pomůže. Předem díky moooc.
Iveta

Příloha: zip5409_priklad.zip (20kB, staženo 23x)
Zaslat odpověď >

#005444
avatar
este to potrebujes ? mam to skusit?citovat
#005445
avatar
Ahoj, díky za nabídku, jestli ti to nezabere moc času, tak budu ráda, jinak to nech být. Kolega programátor taky nevěděl, tak jsme to prozatimně museli použít bez makra.citovat
#005449
avatar
budes chciet tie riadky aj odstranovat? ak ano ako?citovat
#005450
avatar
Odstraňovat ne, pouze přidávat.
Kolik ti to tak prosím zabere času?citovat
#005459
avatar
Když něco vložíš do 1 sloupce otevře se ti další řádek
Příloha: zip5459_kopia-priklad.zip (20kB, staženo 52x)
citovat
#005475
avatar
Ahoj, to vypadá super, dobrý nápad. Jenom mám problém s tím, že když zamknu list, tak to hlásí chybu. Dá se to prosím nějak obejít?citovat
#005477
avatar
Na začátek makra vlož Unprotect(Password)
a na konec
Protect(Password)citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse