< návrat zpět

MS Excel


Téma: Excel vs Access .... rss

Zaslal/a 4.7.2011 16:53

Zdravím,

5eším takový zajímavý problém. V práci přecházíme na MS sharepoint a obdržel jsem požadavek, aby se excelovské formuláře pomocí makra samy uložily na sharepoint. Tato možnost mi nakonec vyšla, ale teď byl na sharepointu zřízen něco jako Task manager, kde je vidět půběh úkolu atd.. jenže tady nastává problém ten, že už nestačí obyčejné uložení ale ještě by bylo potřeba poslat některé informace z formuláře jako atributy pro sharepoint aby došlo k zařazení do tasku, co sem takhle všemožně četl, tak SP běží na principu databazi Access a nevím jak to do ní zapsat.

nesetkal jste se s tím někdo? Potřeboval bych pomoci to vyřešit.

díky

Jonny

Zaslat odpověď >

#005535
avatar
Ve formuláři můžeš vytvořit tlačítko, kterým nahraješ data do DB ... je jedno jak se jmenuje, jen jestli ji Excel vidí. Nebo je řešení vynutit otevření se spuštěním makra a při uzavření sešitu do BeforeClose(???) vložit kod, který nahraje požadované inf na web bez toho, zda user chce nebo ne. Samozřejmě může vlákno sestřelit, přes TaskManager, ale to snad nebude zapotřebí. Pokud ano, můžeš to udělat dvojím zápisem do DB. Prvním při otevření ... user začal makat ..., a druhým při uzavření ... uses skončil. Pokud se nesejdou např. uniqklíče, pak user sestřelil Excel, ve snaze vyhnout se konečnému zápisu. ... atd.
Co se týče zápisu, tak se podívej do nápovědy VBA Accessu, tam je kodu na práci s DB habakuk. Je jen jedna zrada. Standardně není zapnutý v Excelu doplněk "Microsoft ActiveX Data Objects 2.x Library" musíš si jej nejdříve zapnout !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
R.citovat
#005563
avatar
Díky za reakci, už jsem to vyřešl pomocí builtin.properties(\"Title\"). kde před uložením na shareepoint tytto povinné atributy zvolím a sharepoint nemá důvod ukládání stopnout.

Jonnycitovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse