< návrat zpět

MS Excel


Téma: Přiřazení ?? rss

Zaslal/a 8.7.2009 12:35

Zdravím!

Chci se zeptat, jestli existuje v excelu nějaké fce, resp. jestli jde nějak provést toto:

Mám více tabulek. V nich spousty (stovky) položek - seznamy produktů s vlastnostmi nebo popisy apod. Jde o tytéž produkty, ale v různých seznamech. Př: Mám v jednom seznamu v prvním sloupci číslo (něco jako ID) a pak v dalším sloupci třeba názvy, v dalším popis. Dejme tomu, že se mi ale ten popis nelíbí a chci jej vytáhnout (ke každé položce) z jiného seznamu (kde se mi zase nelíbí názvy - jsou třeba jiným jazykem). V obou tabulkách jsou však stejná ID-čka. Otázka tedy zní: Lze nějak udělat, aby se podle IDček přiřadily třeba popisy zboží z toho seznamu kde se mi líbí popisky k těm produktům do toho seznamu, kde se mi líbí názvy?
JDE TO POCHOPIT? Víte někdo?

Díky, h.

Zaslat odpověď >

icon #000566
admin
Jestli jsem to dobře pochopil, tak by to mělo jít funkcí SVYHLEDAT, kde zadáte vyhledat ID a parametr KDE bude tabulka na jiné listě. Funkce na jiném listě vyhledá ID a vrátí hodnotu z vámi zvoleného sloupce. Zadejte do vyhledávání SVYHLEDAT a v článku se o této funkci dozvíte více. Je tam i názorný příklad.citovat
#000567
avatar
Skvěle! děkuji! Ačkoli jsem už dříve článek četl, tak mi to nedošlo. Jenom ještě jedna věc. V některých případech se IDčka nemusí shodovat a z mnou voleného seznamu "kde vyhledat" nic nenajde a pak hodí #N/A. Jestli by místo toho šlo udělat, aby ponechal původní hodnotu nebo prostě hodnotu ještě odjinud .. možná už to moc komplikuju..

díky, h.citovat
#000570
Jeza.m
=když(je.chybhodn(svyhledat.....);proveď něco jiného, třebas hledej někde jinde;jinak zopakuj svyhledat......)

M@citovat
#000573
avatar
No skvěle, díky!
A teď snad poslední věc - teďkom ty hodnoty, co mi to vrátilo (mám krásnou tabulku, jak jsem potřeboval) potřebuju zkopírovat a vložit do jiného souboru, uložit.. Ale vono to zkopíruje vzorec a vidět je o5 naše krásná hláška #N/A. Dá se to nějak udělat, please ?

h.citovat
icon #000574
admin
Dejte vložit jako "Hodnoty".citovat
#000575
avatar
Děkuji! Je to tady s vámi opravdu výborné! Já - naprostý anti "excellák" jsem dokázal vypotit něco jako:
=KDYŽ(JE.CHYBHODN(SVYHLEDAT(B2;'TD pricelist selecta'!$A$2:$B$357;2;0));SVYHLEDAT(B2;CP_od_ED!$B$2:$C$209;2;0);(SVYHLEDAT(B2;'TD pricelist selecta'!$A$2:$B$357;2;0)))
a ono to funguje tak, jak má. Pro mě neuvěřitelné se stalo skutečností ((((:

Tedy za poděkováním otázka na okraj, ehm :)
Jak je vidět z té fce, tak pokud by nastal případ chybové hodnoty, má hledat v jiné tabulce. Pokud ovšem nenastane chybová hodnota, existuje jiný způsob, jak mu říci : "nechej to, cos našel předtím" než znova zadáat svyhledat s naprosto stejnými parametry, jako předtím?

..klidně si toho nevšímejte, je to jen má zvědavost, protože ono to i takhle funguje ..

h.citovat
#000577
Jeza.m
O žádném nevím, ale nejsem vševěd :-). Pokud existuje tak se rád přiučím.

M@citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Makro na opakovanou změnu barvy tlačítka

Jiří497 • 26.1. 20:31

Pozvyhledat s vnořeným COUNTIF

Jiří497 • 26.1. 19:36

Makro na opakovanou změnu barvy tlačítka

alois1111 • 26.1. 13:24

Pozvyhledat s vnořeným COUNTIF

majovy-bycek • 26.1. 12:45

Makro na opakovanou změnu barvy tlačítka

alois1111 • 26.1. 12:32

Makro na výmaz hodnoty pouze v modře podbarvené

Anonym • 26.1. 11:29

SVYHLEDAT (generovaná cesta oblasti vyhledávaní)

eLCHa • 26.1. 10:05