< návrat zpět

MS Excel


Téma: Skladová evidence rss

Zaslal/a 1.2.2012 19:15

Dobrý den,

rád bych vytvořil skladovou evidenci (příjem, výdej, stav skladu, výdejový a příjmové doklady, formuláře atd.) v Excelu. Byl bych velice vděčný za jakoukoliv radu jak na to.

Děkuji.

stop Uzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.

#007150
Jeza.m
Jeden list = databáze všech materiálů, případně jejich rozdělení dle skladu.
Druhý list = databáze všech pohybů materiálu
Třetí list výdejový doklad
Čtvrtý list příjmový doklad
Pátý list řekněme takový ovládací, skrze který by se vytvářely příjmy, výdeje, případně nějaké sestavy - no spousta maker :-).

Nevím jak moc těch pohybů a materiálů má být, ale osobně bych šel cestou Accessu, nebo SQL databáze - přeci jen tvorba sestav je tam mnohem rychlejší a řekl bych i pohodlnější, no a když na to přijde, tak obojí lze ovládat makry přes excel a tudíž i výstupy, či ty doklady mohou být v excelu.

M@citovat
icon #007152
Poki
Souhlasim s Jezou, ze by byl lepsi Access, protoze kdyz vidim vsechny ty moznosti, ktere je potreba pri skladove evidenci brat v uvahu, tak to neni zadna sranda.
N druhou stranu je potreba vzit v uvahu treba i to, jaky zpusobem budes vyskladnovat: FIFO, prumerna cena? (pokud to zakonodarci povoli, tak treba i HIFO nebo LIFO)???
Je hodne otevrenych otazek.
MOzna by bylo uplne nejlepsi najit nejaky specializovany software (mozna se najde i nejaky en freeware)citovat
#007647
avatar
Máte pravdu, že Access by byl mnohem vhodnější. Bohužel není ve firmě nainstalovaný a jejich instalace ja finančně podmíněná. Prohledávám net, ale nedaří se mi najít vhodný freeware program. Pokaždé narazím na nějaké omezení.
Mou snahou je zjednodušit si práci. Nyní dělám vše ručně, což není příliš ideální.
Je tedy na Vás, zda-li by jste byli ochotni mi při tvorbě pomoci. Rozhodně bych ji uvítal.citovat
#007653
Začátečník
Jediné co Vám mohu poradit je free i pro firmy:
např. WampServer (apache, php, SQL) a napsat si webovou aplikaci v php - může být i pro více uživatelů v podnikové síti.
Pravděpodobně by to bylo jednodušší a schůdnější než psát makra.citovat
#007779
lajos
to kovis:i já se přidám k názorům např.Pokiho.,Před cca dcěma lety jsem se s Pokiho pomocí zkoušel něco podobného vytvořit.Ale pořád se objevovaly nové a nové požadavky a tak jsem to vzdal.Jinak Poki je superGURU a klobouk dolů před jeho schopnostmi..Našel jsem soft.Jmenuje se to PROFIT a funguje k naprosté spokojenosti.A je to zdarma.citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse