< návrat zpět

MS Excel


Téma: uložení dat makrem rss

Zaslal/a 11.12.2009 10:10

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat jestli by mi byl někdo schopný poradit, jak ve VBA uložit obsah ze štítku (TexBox) po zadání hodnoty do buňky.

Děkuji

Zaslat odpověď >

icon #000918
Poki
No, asi by to chtelo trosku vic vysvetlit, co bys potreboval. At to ctu, jak to ctu, nedava mi to moc smysl. Určitě to bude jednoduchý, jen vědět, co to má dělat...(mozna by se hodila i ukazka)

1) Textbox je na formulari?
2) Má se obsah bunky ulozit do toho textboxu?
3) Štítek textboxu je popisek?citovat
#000919
avatar
Kdyz otevres prilohu, je tam talacitko, ktere spusti­ "aplikaci" UserForm. Tam je textbox a tlacitko uloz. Kdyz zadam do textboxu napriklad cislo a kliknu na tlacitko uloz, chci aby se hodnota z textboxu ulozila nekam do bunky...
Příloha: zip919_ukazka.zip (10kB, staženo 36x)
citovat
icon #000920
Poki
Tak uz jsem to pochopil - to bylo vycerpavajici vysvetleni :).

Je to strasne jednoduchy - v nastaveni commandbuttonu (uloz) jen pridas jeden radek, takze bude vypadat takhle:
(pokud uložíš 'nic', tak se vloží taky 'nic' do zvolené buňky)

Private Sub CommandButton1_Click()

Range("e3") = Me.TextBox1.Value

Unload UserForm1
End Sub


snad je to to, co jsi chtel :)citovat
#000921
avatar
Presne tak jsem to chtel. Moc dik!

A jeste jedna otazka, za predpokladu ze to budu chtit pouzit do database, jak napsat kod, aby se dalsi hodnota napsala na dalsi volny radek...

Priklad: zapnu jednou napisu hodnotu a dam ulozit, zapnu znova, dalsi hodnotu a na dalsi volny radek, tak, aby predchozi hodnota zustala napsana tam kde je bez prepisu te nasledujici hodnoty.

Jestli se ti teda chce premyslet...citovat
icon #000922
Poki
Pokud bys ty hodnoty zapisovat treba do sloupce D od druheho radku (prvni bude asi nejaka hlavicka)

tak by to slo takhle:

Cells(Application.WorksheetFunction.CountA(Range("D:D")) + 1, 4) = Me.TextBox1.Value

predpoklada to ale, ze ve sloupci D nebudes mit zadne prazdne bunky, resp, ze ta prvni prazda bude ta, kam se zapise hodnota z formularecitovat
#000937
avatar
Dík přesně tak jsem to potřeboval...citovat
#001077
avatar
Dobrý den,

mam k dotaz co když potřebuji, aby CommandButton1 uložil najednou více TextBoxů.

Děkuji za odpověďcitovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Hromadné přepsání

elninoslov • 24.5. 10:29

Hromadné přepsání

Nomi • 24.5. 8:32

Index - každý rok začít od 1 Power Query

Alfan • 23.5. 9:17

nepřímý odkaz

elninoslov • 23.5. 0:00

nepřímý odkaz

bordov • 22.5. 18:35

vrácené hodnoty

Anonym • 22.5. 15:46

vrácené hodnoty

Anonym • 22.5. 15:45