Zdroj: https://wall.cz/excel-sablony/evidence-dochazky-a-planovani-smen • Vydáno: 26.8.2007 19:57 • Autor: admin

Evidence docházky a plánování směn

ExcelDva šikovné nástroje v Excelu do práce pro ty, kteří si dělají docházkový list v Excelu nebo vytváří plán směn pro své zaměstnance.

Aktualizace:
10.02. 2008 - Soubor Plán směn.xls je rozšířen na 30 zaměstnanců. Opraven přestupný rok. Rozšíření a odemčení buněk v Klíči směn. Přidán list s přehledem zaměstnanců a hodin (list je odemčený a můžete si dle libosti upravit). Pro nepřetržitý provoz přidáno pole "Rekondinční volno".

Evidence docházky:

Jedná se o jednoduchý formulář na evidenci docházky s pevnou pracovní dobou, ranní směny pondělí až pátek. List a buňky se vzorci jsou zamčené (bez hesla), takže nelze vzorce smazat. Editoru maker jsem nechal otevřený a můžete se podívat na kódy.

Ve formuláři se vyplňují tyto údaje:


Jsou zde ještě dvě tlačítka. První "Tisk Docházkového listu" vytiskne tabulku. Druhé "Vyčištění Docházkového listu" vymaže všechny údaje z tabulky (příprava na nový měsíc). Excel - Docházkový list

Na listu Dovolenka je formulář pro vyplnění žádosti o řádnou dovolenou. Excel - Formulář Dovolenka

Soubor s příkladem: Nejste přihlášen(a).

Plán směn:

Formulář pro plánování směn zaměstnancům. Nejdříve je potřeba vyplnit měsíc, rok a počet hodin v pracovním týdnu. Dále pak nastavit "Klíč směn", kde se definuje o jaké směny se jedná, kdy začínají a kdy končí. Do plánu se pak jen zapisuje písmeno představující danou směnu. Tabulka pak sama spočítá počet naplánovaných dní a hodin. V poli pro zadání směny je nastaveno ověření, které je spojeno s "Klíčem směn" a proto lze zadat jen tyto povolené hodnoty. Podle fondu pracovních hodin se pak ve sloupci C eviduje rozdíl v hodinách. Na konci tabulky jsou pak celkové součty hodin.

Soubor s příkladem: Nejste přihlášen(a).