< návrat zpět

MS Excel


Téma: Přidružený program PC Fand rss

Zaslal/a 26.3.2017 15:52

Dobrý den,
Rád bych požádal o pomoc s aplikací v excelu na výpočet zámkových systémů. Jedná se o hlavní sešit a několik pomocných sešitů. Aplikace byla vytvořená někdy kolem roku 2008 a je plně funkční po stránce VBA, jen pro jeden zásadní výpočet je zapotřebí program Fand, nebo PC Fand.
Sešit je ve formátu .xls a součástí složky je i instalace zmiňovaného programu Fand, který však není kompatibilní s 64bit systémem a nemůžu jej spustit. Na stránkách výrobce tohoto programu je program vDosplus, který má tento problém s kompatibilitou vyřešit, ale i tak se mě to nepodařilo. Na to je pravděpodobně zapotřebí mít programátorské znalosti.
Aplikace v excelu provádí výpočty pomocí VBA a při běhu výpočtu se příkaz ve VBA zastaví při vyvolání Fand, který není nainstalován, a dále nedokončí výpočet.
Je možné, že půjde program Fand zcela vyřadit jelikož je celý kód pro výpočet uložen ve VBA. Nevím, k čemu program Fand slouží, ale možná to bylo před lety nutné pro běh aplikace.
Hledám někoho kdo by měl s tímto programem nějaké zkušenosti a byl by ochoten aplikaci v excelu zprovoznit. Nechci toto však za děkuji, jelikož to bude asi časově náročné pro toho, kdo by se toho ujal.
Pokud by měl někdo zájem pomoci, tak zašlu celou složku se sešity a připojím podrobnější informace o tom, jak by měla aplikace fungovat.
Děkuji. Martin

Zaslat odpověď >

#035757
avatar
64bit + XLS + PC FAND = takový nepěkná věc

Proč se tady vypisujete s blbostmi a rovnou neuvedete kus kódu, který se vztahuje k PC FAND? Jak máme tušit, k čemu jste ho používali (od nějakého sdílení, tisk na staré tiskárně, DBF, ...)? Proč by to mělo být náročné? Pošlete, ukažte, cokoliv.citovat
#035758
avatar
Soubor má více sešitů, nahrál jsem na leteckou poštu.
V kódu jsou uvedené cesty, kde jsou uložené sešity. Umístění složky je tedy v Program Files.
Musel jsem přenastavit Vlastnictví složky Program Files na skupinu Administrátors, jelikož když jsem aplikaci zkoušel, tak hlavní sešit (tabulka.xls) potřeboval otevírat a zapisovat do pomocných sešitů v ProgramFiles. To jen pro informaci.
Pokud otevřete sešit tabulka.xls, tak je možné načíst již vytvořené záznamy (tlačítko Načtení stávajícího). Do listu Složení vložek se vypíší hodnoty. Pokud však hodnoty v listu Složení vložek vymažu a budu chtít vypočítat složení vložek znovu z listu SP1 (tlačítko Výpočet kódů)ze zadání, které jsem před tím načetl, tak zde je již problém s PC Fand.citovat
#035759
avatar
Začal bych od začátku slovním popisem, co to má dělat. VBA je jedna velká čuňárna, moduly tříd naplněné bůhví čím. A UFAND, baťák, RDB, DBF, virtualizace DOSu = zmačkat a zahodit. Kdyžtak napište.citovat
#035764
avatar
Popis tedy v SZ. Děkujicitovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

odpocet a storno tl.

PavDD • 28.3. 8:53

odpocet a storno tl.

Začátečník • 26.3. 14:39

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 10:22

odpocet a storno tl.

elninoslov • 26.3. 7:50

odpocet a storno tl.

PavDD • 26.3. 7:26

odpocet a storno tl.

elninoslov • 25.3. 22:34

odpocet a storno tl.

Začátečník • 25.3. 15:09