< návrat zpět

MS Excel


Téma: kopia udajov rss

Zaslal/a 1.10.2021 21:32

Ahojte.
V Harok1 mam hlavnu tabulku kde potrebujem skopirovat udaje a vlozit do harka2. V harku 2 potom potrebujem aby odstranilo prazdne riadky, automaticky ohranicelo tabulku a zratalo slpec F

S harka1 skopirovat do harka2 :
stlpec C (do harok2 stlpec C),
stlpec G+H(zratat a vyslednu sumu vlozit do harok2 stlpec F),
stlpec L (do harku2 stlpec E)
Rozsah riadkov je v harku1 je 13:53 a 65:101

Příloha: zip51267_zosit1.zip (12kB, staženo 3x)
Zaslat odpověď >

Strana:  « předchozí  1 2 3   další »
#051301
Stalker

simona1 napsal/a:

Dakujem pekne prave v query este neviem pracovat ked chcem nieco upravit mozna este ak by pomohol pan elninoslov s tvorbou VBA


Nejsem sice Elnino, ale podobné téma se tu řešilo nedávno.
https://wall.cz/index.php?m=topic&id=49894
Upravil sem makro použité v předešlém vlákně, snad to bude stačit.
Příloha: zip51301_51290_tabulka.zip (70kB, staženo 10x)
citovat
#051312
avatar
Je este to mozne upravit aby som nemusela zadavat cestu suboru . Dovod je to ze si ukladam zosit za kazdy mesiac podla aktualneho mesiaca a roku napr: Október 2021citovat
#051313
Stalker

simona1 napsal/a:

Je este to mozne upravit aby som nemusela zadavat cestu suboru . Dovod je to ze si ukladam zosit za kazdy mesiac podla aktualneho mesiaca a roku napr: Október 2021


???
Makro žádnou cestu k souboru nepoužívá.
Použil sem soubor, který přiložil Veny abys to měla vše pohromadě a taky pro kontrolu výsledků. Popravdě sem ani nějakou cestu k souboru nezaregistroval. Nejspíše je potřeba k PowerQuery, s kterým nejsem kamarád.citovat
#051314
avatar
odstranil jsem vše nepotřebné pro PowerQuery a nechal jen VBA od Stalkera
Příloha: zip51314_51290_tabulka.zip (55kB, staženo 6x)
citovat
#051318
avatar
dakujem len som si vsimla ze do harka2 neberie udaje vzdy s posledneho harka 1-31 ale s hlavnej tabulky viete sa mi nato este raz pozriet.dakujemcitovat
#051319
Stalker

simona1 napsal/a:

dakujem len som si vsimla ze do harka2 neberie udaje vzdy s posledneho harka 1-31 ale s hlavnej tabulky viete sa mi nato este raz pozriet.dakujem


Ne, to opravdu ne. Makro bere data z posledního listu, tedy listu s názvem 6.
Makro vezme poslední list v souboru, co se týče pořadí a provede kontrolu zda je název listu číslo a zda je rozsah 1 - 31. Pokud nebudou podmínky splněny zobrazí chybovou hlášku.

V Příloze je Tvůj původní soubor který má listy 1-5. Všimni si, že sem nechal zobrazený původně skrytý list HelpSheet, který je přesunut na první pozici z důvodu popsaného výše.
Makro tedy v tomto souboru pracuje s listem 5. Tuto skutečnost si můžeš ověřit zobrazením okna Immediate v editoru VBA a odstraněním apostrofu (komentáře) z řádku kódu - Debug.Print list.Name
Při každém spuštění makra se do okna Immediate zapíše název listu, se kterým se pracovalo.
Příloha: zip51319_orig_tabulka.zip (49kB, staženo 3x)
citovat
#051320
avatar
Len ešte sa chcem opýtať keď si pozerám list helpshet stĺpec B(zostatky) nemal by tam byt iný vzorec lebo je tam zadané if=hlavná tabuľka nemalo by tam byt aby údaj bral s posledneho ciselneho harka 1az31?

Lebo ked si vytvorím aj list s číslom 10 tak stále mi nedáva hodnoty do hárka2 ani keď kliknem na spustenie makra. Vždy zadá údaj s hlavnej tabulky lebo táto tabuľka slúži len na skopírovanie tejto tabuľky ktorú následne vložím do nového číselneho harka a tu si už zadavam ina údaje do zostatkucitovat
#051321
avatar
List Helpsheet tam pravděpodobně zůstal jako pomocný pro práci se vzorečky a pro vás není důležitý
Dovolil jsem si upravit VBA od Stalkera aby se data načítala do vašeho původního umístění.
Příloha: zip51321_51290_tabulka.zip (55kB, staženo 5x)
citovat
#051322
Stalker
Sakra holka, to jako vážně?!
Ani já ani Veny NEJSME AUTOREM listu HelpSheet!
To je Tvůj skrytý list ve Tvém původním souboru s Tvými vzorci. Tak se mě prosím neptej proč si použila takové vzorce jaké si použila.
Celkově je tam ten list zbytečný. A už vůbec neovlivňuje hodnoty na listu "Hlavní tabulka".
List "Hlavní tabulka NEOBSAHUJE žádné vzorce!

Lebo ked si vytvorím aj list s číslom 10 tak stále mi nedáva hodnoty do hárka2 ani keď kliknem na spustenie makra. Vždy zadá údaj s hlavnej tabulky lebo táto tabuľka slúži len na skopírovanie tejto tabuľky ktorú následne vložím do nového číselneho harka a tu si už zadavam ina údaje do zostatku

Což je blbost, viz můj koment z 9.10.2021 5:47

V souboru orig_tabulka sem upravil část kódu
With Worksheets("Hárok2") nahrazeno za
With Worksheets("Hárok2").Range("C27")
aby se nemusela přepisovat adresa buňky na několika místech v kódu při změně umístění výsledné tabulky.citovat
#051323
elninoslov
Ten pomocný list je tam ešte z môjho príkladu na čisto vzorcové riešenie z 3.10.2021 15:28.
Zase sa to tu mieša krížom krážom, lebo ja som odpovedal pre pavol14pavol 1

Ak chce tento súbor použiť simona1 na makro, tak samozrejme nepotrebuje žiadny zjednocovací pomocný list.

Jablká a hrušky, ach jaj ... 7citovat

Strana:  « předchozí  1 2 3   další »

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse

Kombinace bez opakování – výpis

elninoslov • 4.12. 2:35

Chyba pri triedení

Denis • 3.12. 20:33

Chyba pri triedení

elninoslov • 3.12. 19:13

Chybné řazení ve filtrované oblasti

elninoslov • 3.12. 18:58

Chyba pri triedení

Denis • 3.12. 17:39

Chybné řazení ve filtrované oblasti

B3rsiCZ • 3.12. 15:56

Chybné řazení ve filtrované oblasti

B3rsiCZ • 3.12. 15:55