< návrat zpět

MS Excel


Téma: Jak obnovit chování tabulek? rss

Zaslal/a 5.2.2024 21:54

Zdravím všechny.
Je známo, že když se oblast dat naformátuje jako tabulka (např. zkratkou Ctrl+T), chovají se sloupce tak, že když do první buňky sloupce napíšu vzorec, rozepíše se automaticky do celého sloupce. Když potom udělám v tom vzorci ve kterékoliv buňce změnu, rozšíří se opět na celý sloupec. Mimo jiné právě proto ty tabulky s oblibou používám. Bohužel se mi ale stala chyba.
Mám sešit, ve kterém mám několik listů a na několika z nich mám na každém několik tabulek. V jedné z nich jsem potřeboval na každém řádku jiný vzorec a ta tabulka se tomu samozřejmě bránila. Tak jsem v ní přes kontextové menu něco zakázal, tabulka přestala křičet a hurá.
Bohužel ale se ta změna netýká jen oné tabulky, jak jsem si myslel - zdá se, že se dostala do celého excelu, protože všechny existující i nové tabulky přestaly šířit vzorce, a to i v úplně novém listu či dokumentu vůbec.
Když ovšem dokument vytvořený v počítači, kde jsem to provedl, otevřu v Excelu lhostejno které verze v jiném počítači (v práci, u kolegy či kamaráda), chová se normálně, tj. vzorce i změny se v pohodě rozepisují.
Průšvih je v tom, že přestože jsem to udělal před sotva pár týdny, nemůžu si vzpomenout, CO jsem to vlastně zakázal. A běhám po nastavení Excelu jak pitomec (vlastně proč jak...?), snažím se vzpomenout si, ale ne a ne na to přijít.
Pomůže prosím někdo?

Zaslat odpověď >

#056132
elninoslov
Súbor - Možnosti - Korektúra - Možnosti automatických opráv - Automatický formát pri písaní - Vyplniť vzorce do tabuliek a vytvoriť vypočítavané stĺpcecitovat
#056133
avatar
JO!!!
Děkuju moc!
Jako obvykle: otázka jednoho zatržítka - tááákhle hluboko v menu. A navíc, hledat něco takového v Kontrole pravopisu a mluvnice (jak se v mé verzi jmenuje ona položka v Soubor - Možnosti) mě opravdu nenapadlo...
Ale hurá, funguje to. Děkuju!citovat

Uživatelské menu

Nejste přihlášen(a)
avatar\n

Menu

On-line nástroje

Formulář Faktura

Formulář Faktura IV

Oblíbený formulář Faktura byl vylepšen a rozšířen.
Více se dočtete zde.

Aktivní diskuse